изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:31 EEST
Има мъртви делфини и по Северното Черноморие    
НовиниПотребител на фейсбук в групата ЗА ДЕЛФИНИТЕ - SAVE THE DOLPHINS съобщава, че три трупа на малки делфинчета са забелязани в неделя на най-северния плаж у нас - над къмпинг "Космос".



Те са били малки, около 50 см и бели.
През последните дни информации за мъртви делфини заливат Фейсбук от дни. Туристи подават сигнали със снимки от най-северната до най-южната точка на крайбрежието ни. На най-шокиращите - по телата на бозайниците се виждат правилни разрези от нож и дори личи, че част от месото е било отстранено.
Масов мор на делфини се забелязва през последните дни по Южното Черноморие. На нерадостната гледа се натъкват плажуващи, информацията се потвърждава и от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.
Двадесет и един мъртви делфина са открити през почивните дни по плажовете в Поморие, Ахелой, Созопол, Резово и Бургас, съобщават от екоинспекцията. Единадесет са изхвърлени от морето в района на Солниците в Бургас, седем са открити в Ахелой и Поморие, по един на плаж „Силистар“ в Резово и на  „Алепу“ в Созопол. За всички са подадени сигнали на телефон на РИОСВ.
 


Сходни връзки

Има мъртви делфини и по Северното Черноморие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди