изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:51 EEST
Извънредно: С падането на голяма тайна започна срещата между Путин и Ердоган (ВИДЕО)    
По света Самолетът на президента Реджеп Ердоган кацна в Санкт Петербърг малко след 13 часа местно време, а преди минути започна срещата между него и руския му колега Владимир Путин. Президентите разговарят за първи път след свалянето на руския бомбардировач Су-24 през ноември миналата година, съобщават руските агенции.

В състава на турската делегация влизат външния министър Мевлют Чавушоглу, икономическият министър Нихат Зейбекчи, министърът на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак, на културата и туризма Наби Авджи, на транспорта и комуникациите Амхет Арслан и вицепремиерът Мехмет Шимшек. В последния момент на самолета се е качил и шефът на турската национална разузнавателна агенция Хакан Фидан. 

От руска страна на срещата присъстват министърът на външните работи Сергей Лавров, както и съветникът на руския държавен глава  Юрий Ушаков. 
 
Путин заяви, че визитата на Ердоган в Санкт Петербург говори за възобновяване на диалога между двете страни. Руският президент отбеляза, че е бил един от първите, които са му се обадили след опита за държавен преврат. „знам, че бях един от първите хора, които ви се обадиха и изразиха своята подкрепа за преодоляване на вътрешнополитическата криза. Искам още веднъж да заявя, че това е нашата принципна позиция. Ние винаги заставаме категорично против всякакви опити за неконституционни действия”, подчерта Путин.

Руският държавен глава изрази надежда, че под ръководството на Ердоган турският народ ще се справи с проблемите и конституционалността в страната ще бъде възстановена.

На свой ред Ердоган заяви, че сътрудничеството между двете страни ще допринесе за разрешаването на много проблеми в региона.
 
За последен път Путин и Ердоган се видяха на срещата на G20 в Анталия на 16 ноември 2015 година.

Минути преди началото на срещата в Санкт Петербург се разбра какво точно е написал частично на руски турския президент Реджеп Ердоган в писмото си до Владимир Путин, съобщава Hürriyet. По данни на дипломатически източници на изданието турският лидер е използвал руската дума "извините", изказвайки съжаленията си във връзка със свалянето на Су-24 в Сирия.   http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Извънредно: С падането на голяма тайна започна срещата между Путин и Ердоган (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди