изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:19 EEST
След среща с превозвачи кметът на Добрич предлага намаление на данъка за такситата    
НовиниКметът на Добрич Йордан Йорданов ще внесе предложение в Общинския съвет за намаление на размера на годишния данък върху таксиметровия  превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.


До решението се е стигнало на поведена днес среща на кмета и зам.-кмета по финанси Елка Димова с превозвачи и лица, извършващи таксиметров превоз на пътници във връзка с изменението на Наредбата за определяне на местните данъци.
Превозвачите и кметският екип са обсъдили размера на годишния данък върху таксиметровия  превоз на пътници, който с решение на Общинския съвет от юли е определен в размер на 590 лева.
Наредбата влиза в сила от 01.01.2017 г., като дотогава по предложение на кмета ще се преразгледа размерът на годишния налог. При определянето на конкретната сума екипът ще се стреми към постигане на баланс между интересите превозвачите и Общината. Предложението на кмета Йордан Йорданов е  размерът на местния данък да бъде 300 лв.
Общината обмисля да наложи санкции за нерегламентиран превоз на пътници, извършващ се от автобусните спирки, както и да проведе съвместни проверки с другите оторизирани институции.

 


Сходни връзки

След среща с превозвачи кметът на Добрич предлага намаление на данъка за такситата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди