изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 16:06 EEST
Център за почасово предоставяне на услуги предвижда нов проект на Община Добричка    
НовиниСъздаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда в община Добричка“ е един от проектите, по които работи местната администрация, съобщи Даниела Тодорова – началник на отдел „Европейски проекти, програми и икономическа политика”.


На сайта си Общината обяви резултатите от подбора на потребители и доставчици на социалната услуга.
Проектът предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на услуги  на лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, които са в пълна или частична невъзможност да се самообслужват в къщи, подобряване на достъпа им до основни социални и здравни  услуги и постигане на независимост и социална интеграция.
Услугите ще бъдат предоставяни в периода 15 август – 14 февруари 2018 г. Целеви групи по проекта са  лица с  с увреждания и лица над 65-годишна възраст с невъзможност в самообслужването.
За лични асистенти кандидатстват 86 потребители, за домашни помощници -27, за социални асистенти – 44. Проектът предвижда да бъдат наети  44 лица, от които 26 лични асистенти, които ще се грижат за по един потребител, 10 домашни помощници, от които всеки ще се грижи за по две лица, както и осем социални асистенти, като всеки от тях ще се грижи за по трима потребители. Желаещите са 157, а проектът предвижда да бъдат обслужвани 70 лица.
Финансирането на проекта е на стойност 499 656 лева.
 


Сходни връзки

Център за почасово предоставяне на услуги предвижда нов проект на Община Добричка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди