изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:01 EEST
ГОРЯХА 700 ДЕКАРА СУХИ ТРЕВИ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПет пожарни екипа в продължение на пет часа и половина гасиха голям пожар на околовръстния път на Добрич, съобщи началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Дарин Димитров.

Сигналът за пожара е получен в 15,57 часа на телефон 112.
Огънят се е разпрострял на 700 декара. Горели са сухи треви и храсти в близост до квартал "Иглика", около района на ветеринарната лечебница и приюта за кучета.
В гасенето са участвали пет пожарни автомобила.
Пламъците са гасени до 21.30 ч., тъй като са обхванали много голяма площ в трудно проходим терен, а и вятърът помагал на огъня да се разпростре бързо. Наложило се е огнеборците да опъват шлангове по 200 м, за да достигнат огнището на пожара. На помощ на петте противопожарни автомобила пристигнали и три водоноски от сметопочистващата фирма "А.С.А. България".
Огънят своевременно е овладян и опасност за жилищните сгради не е имало, обясни Димитров.
Пожарът е без материални загуби. Разследва се причината за пламване на сухите треви. Най-вероятно, става въпрос за хвърлена незагасена цигара.
През последното денонощие в област Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети и 12 пожара без загуби, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Материални щети от пожара няма. Разследва се причината за пламване на сухите треви. Предполага се, че е от човешка небрежност – незагасена цигара.
През изминалото денонощие в Добричко са регистрирани два пожара с нанесени материални щети и 12 пожара без загуби, съобщават от Областната дирекция на МВР. НДТ
 


Сходни връзки

ГОРЯХА 700 ДЕКАРА СУХИ ТРЕВИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди