изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:36 EEST
ПОЧИСТЕНИ СА УЧАСТЪЦИ ОТ КОРИТОТО НА РЕКА ДОБРИЧКА    
ЕкологияВече е приключило почистването на няколко участъка от коритото на река Добричка, за които е осигурено финансиране от бюджета на Община Добрич, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Участъкът, североизточно от квартал „Рилци” е вече ремонтиран и почистен. Така водите от коритото край квартала вече свободно ще се изтичат в основното корито на реката в посока село Врачанци.

Участъкът от бул. „25 септември“ до ул. „Поп Богомил“ е почистен. От Общината обаче подчертават, че веднага си е проличало, че гражданите на Добрич удобно използват реката за сметище. Боклуците заплаваха в коритото още преди да приемем официално изпълнението на подобекта, посочиха оттам.
Почистен е и участъкът от ул. „Ангел Стоянов“ до ул. „Ген. Кантарджиев“.
Северният приток от жп водостока до ул. „Ангел Стоянов“ е в застой, тъй като са открити много групи подземни проводници 20kV, за които досега Общината е преговаряла с Енерго-Про. Постигнато е устно съгласие за съвместни действия. Предстои да бъдат допълнително възложени дейности по изкопаване на нови подземни трасета, продълбочаване на дъното на коритото, за да преминат трасетата под него и изтегляне в трасетата на нови проводници, които да заменят съществуващите.
Продължава работата по изграждането на моста на ул. „Любен Каравелов“, което се финансира със средства от фонд „Солидарност“. Участъкът от околовръстното до моста на ул. „Любен Каравелов“ е вече ремонтиран и почистен. Текат строителните работи по самия мост. Наскоро беше завършено изместването на захранващи кабели, което забави стартирането на този подобект. Едновременно със строителството на моста фирмата продължава с почистването на коритото на реката от моста до ДКЦ II. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЧИСТЕНИ СА УЧАСТЪЦИ ОТ КОРИТОТО НА РЕКА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди