изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:30 EEST
КУРВНЕСКИ ИСТОРИИ: Анита Мейзер припадна в залата! (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)    
Ред и сигурност Анита Мейзер припадна в съдебната зала, докато чака решението на съда. Обвинената за убийството на мъжа си - Николай Димов остава в ареста, предаде репортер на БЛИЦ.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение на Мейзер – за подкуп. Тя е задържана за срок до 72 часа за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай на 14 август 2016 г. в дома им в района на „Евксиноград“.
Новото обвинение срещу 52-годишната обвиняема е за предложен подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – полицейски орган, за да не извърши действия по служба - престъпление по член 304а от Наказателния кодекс. Това престъпление се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.



Днес, 17 август 2016 г., Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо варненката по двете престъпления, за които е привлечена като обвиняема – по член 124, ал. 1 и по член 304а от Наказателния кодекс.

Мъжът на Анита Мейзер убит на масажна маса, а около нея – много кръв!

Страшна картина заварили разследващите в дома на Анита Мейзер, която е обвинена, че е убила съпруга си Николай Димов по непредпазливост чрез умишлено нанесена средна телесна повреда. Цялата стая, където е намерено тялото, е била в кръв, научи БЛИЦ.Николай Димов е бил умъртвен на масажна маса, която се намира в стая с фитнес уреди, а подът около нея е бил целият в кръв. Това е една от обективните находки, които са били открити по време на огледите на местопрестъплението – луксозния дом на варненката Анита Мейзер до резиденция „Евксиноград“. 

Кръвта, която все още стои на местопрестъплението, е капела от Николай, установили експерти. До масажната маса се видяло, че има локва кръв, с диаметър поне 50 сантиметра и толкова наслоена, че сигурно имала един пръст дебелина. А разтеклите се наоколо кървави петна се простирали на поне два метра от масажната маса.



Както вече БЛИЦ съобщи, от прокуратурата категорично отрекоха Николай Димов да е бил заклан. От държавното обвинение нито потвърдиха пред журналистите, нито отрекоха да е имало прободна рана – за каквато твърдят източници на БЛИЦ. Хора, запознати добре с хода на разследването, също са на мнение, че такава рана няма. По техните думи, Анита Мейзер обяснила кръвта с това, че Николай бил паднал и си разбил лицето. 

Наличието на кръвта прави случая особено заплетен и разследващите все още търсят улики, за да могат да изяснят категорично ситуацията. Към момента според събраните доказателства Анита е убила по непредпазливост мъжа си като го е душила – без да е целяла фатален изход. Според неофициалната, но за БЛИЦ категорична информация, като причина за смъртта на културиста съдебните медици сочат асфиксия – задушаване. Засега не са налице данни кръвозагубата да има причинно-следствена връзка със смъртта. 

Само след минути Окръжният съд във Варна ще се произнесе по искането на прокуратурата Анита Мейзер да остане в ареста. Според наши източници по всяка вероятност това ще се случи, предвид тежкото криминално деяние, в което обвинена, а също така и факта, че вече има и второ обвинение – опит да подкупи служител на полицията, за да не попадна под наказателна отговорност.   http://www.blitz.bg

Анита Мейзер с постоянен арест, могла да избяга от страната?

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста Анита Желева-Мейзер, съобщиха от прокуратурата.

52-годишната варненка, която е с български и американски паспорт, вече е с две обвинения – за смъртта, причинена  по непредпазливост на съпруга й Николай Димов след умишлено нанесена средна телесна повреда, и както стана ясно по-рано днес - за предложен подкуп на полицейски служител в сградата на ОД на МВР във Варна, за да не извърши действия по служба.

„Аз съм невинна. Обичах съпруга си“, е заявила Анита Желева пред съда, като обяснява различните си твърдения, касаещи смъртта на съпруга й, с притеснението си от коментара на медиите.

Уточнява се, че Желева е предложила заплащането още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга си по телефона в Пето РПУ. Диск със записите на предложенията за подкупи се съдържа вече в досъдебното производство.
Съдът припомни, че предложеният подкуп на оперативния работник е започнал от 10 000 евро, последвало е предложение за 20 000 и накрая – за 30 000 евро.

Освен това обвиняемата има опасност да се укрие не само заради българското и американското си гражданство, но и заради факта, че американският паспорт на Желева не е открит при претърсването на дома й в района на „Евксиноград“, където на 14 август в ранните часове е умъртвен съпругът й.

В мотивите си съдът изтъква, че има достатъчно данни, че обвиняемата пребивава продължително време в чужбина и макар, че притежава жилище във Варна, не пребивава постоянно в България.
Наличието на издаден в САЩ документ за самоличност, който обаче не е намерен и иззет, ще й осигури възможност безпрепятствено да напусне страната, смята съдът.

Фактът, че второто престъпление – предлагането на подкупа, е извършено непосредствено след първото, за което е обвинена, е индикация, че 52-годишната жена е готова на всичко, включително и да извърши престъпление, за да избегне наказателно преследване, прави още извод съдът.

Мярката, наложена от съда може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.
https://news.bg

 


Сходни връзки

КУРВНЕСКИ ИСТОРИИ: Анита Мейзер припадна в залата! (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди