изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:23 EEST
БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР В "ДВОРЕЦА" В КРАЯ НА СЕДМИЦАТА    
НовиниКонцерт в държавния културен институт "Двореца" в Балчик ще изнесат Тримата български тенори от Уникалните гласове, съобщават от културния център.



На 19 август вечерта Георги Петров, Борис Луков и Веселин Вачев ще завладеят с мощните си и изящни гласове откритата сцена в Римска лоджия "Нимфеум" край морето.
В репертоара си тримата български тенори от Уникалните гласове включват класически арии и италиански канцонети, евъргрийни, латино, рокендрол, руски шлагери, популярни български песни, шедьоври в различни стилове.
Присъстващите ще могат да чуят O solemio, Ladonna e mobile, Adagio, Brindisi (Наздравица), Caruso, Parlapiupiano, Myway, NessunDorma, Очи чорние, Ваше благородие, Поручик Галицин и много други. Входът за концерта е свободен, посочват още от ДКИ "Двореца".
Колекция от пана, скулптури, накити, сътворени в уникален стил - кожен филигран, ще бъде представена в държавния културен институт "Двореца" в Балчик. Изложбата "Традиции, пренесени във времето", която ще бъде открита на 20 август, е първа съвместна проява на две поколения от фамилията на художници - Гичка, Ангел, Диян и Миглена Фотеви, съобщават от културния център.
Майсторите в артобработката на естествената кожа имат многобройни участия в международни фестивали и изложения на българските художествени занаяти в европейските столици Виена, Стокхолм, Прага, както и в Мексико, Япония, Индия, Китай. Техни творби са представяни и в Музея на кожата и обувката в Офенбах, в международния експоцентър във Франкфурт, фестивала на занаятите във Флоренция и други.
Изложбата "Традиции, пренесени във времето" носи заряда и на фолклорната магия, и на новаторския стил. Тъмните твърди кожи подчертават старинната автентичност на експонатите, а меките - модерността в дизайна, допълват от "Двореца". Експозицията ще бъде достъпна за посетителите в галерията "Тунела" до 4 септември.
Предпремиера на новата книга на Юлиян Атанасов и Деян Михайлов „Строителите на случайностна България” ще се състои на 21 август от 18 ч. в галерия "Тунела" на културен център "Двореца". По време на представянето авторите ще споделят интересни моменти около създаването на книгата - мотиви, впечатления, ситуации. Автограф, книгата "Строителите на случайностна България" и пряк досег с личността на творците рискуват да отнесат посетилите събитието.
Пилотни бройки на книгата "Строителите на случайностна България" излизат от печат в края на юли, а читателите имаха шанса да я видят представена на традиционната Алея на книгата във Варна.
Сборникът разкази и есета е дело на варненските журналисти Юлиян Атанасов и Деян Михайлов, познати на четящата аудитория с медийните си публикации през годините. „Строителите на случайностна България“ поднася два цикъла оригинални текстове, писани от авторите отделно и независимо един от друг. Юлиян Атанасов се представя с 12 хумористично-сатирични есета, а Деян Михайлов – с цикъл от 8 разказа. НДТ










 


Сходни връзки

БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР В "ДВОРЕЦА" В КРАЯ НА СЕДМИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди