изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:19 EEST
Е. РАДАНОВА ПОЗДРАВИ ДОБРИЧКИЯ КОЛОЕЗДАЧ Г. ДРУМЕВ ЗА РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН    
СпортТуристи закусваха и се снимаха с българските олимпийци Тервел Пулев и Евгения Раданова

Първа по рода си "Олимпийска закуска" се проведе вчера в Албена, организирана от сектор "Спорт" в курорта и неговият директор Руслан Йорданов. Събитието съвпадна с рождения ден на един от известните добрички колоездачи от недалечното минало Георги Друмев. Специални поздрави за личния си празник Друмев получи от олимпийската ни шампионка Евгения Раданова, която заедно с боксьора Тервел Пулев бяха уважили поканата на Албена. Да се срещнат с двамата олимпийски медалисти на терасата на ресторант "Калиопа" бяха дошли много български и руски туристи. Целта на събитието бе, в неформална обстановка гостите на курорта да „закусват" заедно с нашите олимпийци, да си направят снимки с тях и да научат интересни неща за участието им на олимпиадите. Всички опитаха от невероятно вкусните кроасани, от плодовете, отглеждани в градините на Албена, както и от 100-процентовия натурален ябълков сок, също собствено производство. До Тервел Пулев седна 8-годишният му син Калоян, а по-късно в бебешка количка се появи и невръстният Аспарух.
„В днешно време да спечелиш медал за България е подвиг. Затова поздравявам Мирела Демирева за сребърното й отличие на висок скок”, заяви в началото Евгения Раданова. Тя разкри пред туристите пътя на спортната си слава и участието си в олимпиадите. Евгения Раданова има три медала - два сребърни и бронзов от игрите в Солт Лейк Сити и Торино в шорттрека. Тя е първият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри (в дисциплината колоездене на писта в Атина). Раданова е и единствената българка с два медала от една олимпиада. „Единственото, което ми липсваше, е златният олимпийски медал. Бях много разочарована и много страдах. Не съжалявам обаче, че постигнах нещо повече – обичта на цяла България. И досега ме наричат шампионката на България”, каза развълнуваната Раданова.
След прекратяване на спортната си кариера, много трудно й било да намери предизвикателството, с което да се занимава. Опитвала много и различни неща, дори бе и 3 месеца министър на спорта. „Нещо ми липсваше. Исках да преживявам емоции. Затова сега мисля, че намерих мястото си. От 5 години се занимавам с малки деца и трудът им вече дава резултати. Искам да усещам тръпката и да съм близо до пистата”, заяви Евгения Раданова.
„Гледах с интерес олимпиадата. Убеден бях, че боркините ще спечелят медал и това се оправда. Нямаше големи очаквания от Мирела, но ето, че тя се справи блестящо”, бяха първите думи на Тервел Пулев, бронзов медалист по бокс от Лондон. „Моята кариера е изстрадана. Винаги съм се борил до последно, повече от другите. Трудолюбив съм и може би това винаги ми е помогнало. Много пъти съм бил на крачка да се откажа от бокса. През 2010 г., на Европейското първенство в Москва, бях пред отказване. Никой не вярваше в мен, дистанцираха ме от националния отбор. Аз обаче съм се занимавал само с бокс и затова продължих. След Лондон си дадох почти една година пълен релакс. След това станах два пъти носител на купа „Странджа”, после – медал от Европейското първенство”, разказа пред туристите Тервел Пулев.
Сега заниманията му основно са насочени в спортния център на братя Пулеви. „Не сме такива, че със спечеленото да си купим луксозни къщи и коли. Решихме да ги вложим там, от където сме тръгнали. Надявам се след 5 – 6 години нашата школа да даде състезател на националния отбор, който да е лидер”, заяви Пулев.
Туристите се наредиха на дълга опашка за автографи от двамата звездни олимпийци, както и за снимки за спомен. НДТ
 


Сходни връзки

Е. РАДАНОВА ПОЗДРАВИ ДОБРИЧКИЯ КОЛОЕЗДАЧ Г. ДРУМЕВ ЗА РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди