изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:16 EEST
ДАБУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА ДО 2020 Г.    
ЗемеделиеДискусионен семинар „Устойчиво местно развитие чрез Общата селскостопанска политика (ОСП): възможности до 2020 г.“ ще се проведе в Добрич на 23 август в град Добрич. Семинарът се организира от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище” (ДАБУ). Инициативата е част от информационната кампания “ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна”, изпълнявана от Сдружение ДАБУ в партньорство с Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна.


Семинарът е част от съпътстващата програма в рамките на XXIV-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“ и ще се състои в Административната сграда на Търговско-промишлената сграда в Добрич, на адрес: ул. България, № 3, етаж 2, зала 203.
В рамките на форума ще бъдат дискутирани научените уроци и направените изводи от реализацията на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в периода 2007 – 2013 г., както и предприетите реформи, насочени към постигането на по-ефективна, по-справедлива и по-зелена ОСП в периода 2014 - 2020 г. Специално внимание ще бъде обърнато на новите моменти в политиката и нейното развитие в контекста на устойчивостта. Един от фокусите на форума ще бъде поставен върху икономическо развитие, задвижвано от общностите, в рамките на ОСП през новия програмен период. Ще бъдат представени и възможности за съживяване на живота в селските райони и възможности за биологично земеделие в българо-румънския трансграничен регион.
За участие в дискусионния семинар са поканени представители на: местни и регионални власти, регионални представителства на НССЗ, дребни фермери и собственици на селскостопански предприятия и други заинтересовани граждани от българо-румънския трансграничен регион.
За всички заинтересовани лица, които нямат възможност да присъстват лично или чрез техен представител по време на дискусионния семинар, или са от населено място, отдалечено от град Добрич, ще бъде осигурена възможност да наблюдават събитието, което ще бъде излъчвано на живо в интернет (чрез live-steam). За повече информация относно мястото на излъчване – моля, следете на интернет страницата на проекта: http://agroinfo.dabu-edu.org и на Facebook страницата ни: ОСП за устойчив растеж.
С този дискусионен форум се поставя началото на информационна кампания „ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна“ като целта е да се предефинира обществения дебат в българо-румънския трансграничен регион чрез насочване на вниманието към важните социални функции, които ОСП отрежда на земеделските производители.  НДТ


 


Сходни връзки

ДАБУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА ДО 2020 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди