изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:06 EEST
Скръбна вест! Митко Цонев почина!    
Общество Скръбна вест почерни България! Телевизионерът Митко Цонев почина. Профилът във фейсбук на дъщеря му почерня, а под поста ѝ заваляха съболезнования. По информация на БЛИЦ току-що са й звъннали и са й съобщили  нечовешко тежката за нея новина.

На 56 г. след прекаран тежък инсулт журналистът от БНТ Димитър Цонев почина, съобщи Военно-медицинска академия.

Вчера шефът на ВМА ген. Николай Петров заяви, че състоянието на Цонев остава много тежко, обяснявайки, че органите му са били поддържани чрез апарати.

"Той получи и тежко белодробно усложнение. Засегната тежко е и централната нервна система", добави ген. Петров.

Димитър Цонев бе приет в реанимацията на Военна болница, след като получи масивен инсулт. Семейството се прибирало от почивка във Варна.

Цонев шофирал и се оплакал от главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може би е нещо съдово.

После бе приет в реанимацията на Военна болница, направена му бе мозъчносъдова операция и лекарите дни наред се бореха с последиците от получения хеморагичен инсулт.

Колегите му от БНТ написаха:
"Днес почина нашият колега, обичаният телевизионен водещ Митко Цонев. От 14 август лекарите във ВМА се бореха за живота му след тежък инсулт. На 30 август Митко щеше да навърши 57 години. Трудно е да ти кажем "сбогом", Митко, ти винаги ще бъдеш с нас!

Със своя професионализъм ще останеш една от емблемите на Българската национална телевизия!  Нито ние, нито зрителите можем да забравим твоята усмивка! БНТ изказва дълбоки съболезнования на семейството на Димитър Цонев!

Поклон!"
http://www.blitz.bg  http://www.vesti.bg

***********************

Димитър Костов Цонев е български журналист и телевизионен водещ. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и френски език.

Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 година в град София. Син е на актьора Коста Цонев и Анахид Тачева. Завършва „право“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

В периода от 1986 до 1991 година е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 година е водещ „Новини“ по Канал 1 на Българската национална телевизия.

През 2002 година участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев. Цонев обжалва пред Върховния административен съд, но петчленен състав на ВАС отхвърли окончателно жалбата.

От 1 октомври 2002 година е назначен за говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски, а след три години пиар на „БТК Груп“ след това отново се връща в БНТ и става заместник програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с...“.

Работи в телевизия bTV Action, където е водещ на предаването. От Октомври 2012 година до март 2014 година Цонев и Цветанка Ризова водят предаването „Лице в лице“ по бТВ. От 17 март 2014 времетраенето на предаването се съкращава значително и Цонев, като външен продуцент, напуска бТВ. Цветанка Ризова остава титулярен водещ в предаването. От 2014 година е водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ по БНТ 1.

На 23 август 2016 г. Цонев умира след масивен инсулт, въпреки че в продължение на 10 дни лекарите се борят за живота му.

Цонев е женен за съпругата си Марияна и има две деца – момче и момиче.

Автор е на 17 документални филма, между които „Професия полицай“, „Избори по американски“, „Туризмът в САЩ“ и др. Председател на Училищното настоятелство на Националния учебен комплекс по култура в Горна баня от 1993 година и на изборна длъжност във фондация „Мария Мортисори“, учредена от училищното настоятелство.

Димитър Цонев има няколко участия в български игрални филми:

През 1971 година е първото му участие във филма „Таралежите се раждат без бодли“. Участвал е и във филмите – „Спасението“, „Ламята“, „С любов и нежност“, „Записки по българските въстания“, „Концерт за флейта и момиче“ и други.

    Неизчезващите (1988) – Сервитьорът в селския ресторант
    Спасението (1984)
    Концерт за флейта и момиче (1980)
    С любов и нежност (1978) – Боре шпингата
    Басейнът (1977)
    Записки по българските въстания (1976)
    Ламята (1974) – Втори старейшина
    Таралежите се раждат без бодли (1971) – Митко
https://bg.wikipedia.org

 


Сходни връзки

Скръбна вест! Митко Цонев почина! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди