изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:38 EEST
"Агрион" продава земя на разсрочено плащане и цени от 400 лв/дка    
Земеделие Новата услуга дава възможност за инвестиции в земеделска земя и за разширяване на стопанствата на фермери

На пазара на земя се появиха нови оферти за продажба при безлихвено разсрочено плащане и цени от 400 лв/дка. Инициативата се организира от един от големите собственици на земя – „Агрион”. За продажба са пуснати близо 6600 имота с големина между 1 и 700 дка като на сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат. Основните купувачи на земя са фермерите, които искат да увеличат стопанствата си и хора извън земеделието, които имат спестени при и търсят начини да инвестират своден ресурс.

„За фермерите вече предлагаме да закупят от нас земя при преференциални условия: разсрочено плащане до 3 години без допълнително оскъпяване и атрактивни цени от 400 лв. Така искаме да подкрепим  дългосрочните им планове за разрастване без да се товарят допълнително финансово", заяви търговският директор на компанията Ивайло Иванов. „Наши партньори са и животновъдите. За да получат субсидии те също трябва да докажат правно основание за ползване на пасища. Животновъдството е тежък отрасъл и ако няма дългосрочно планиране и сигурност вероятността за фалити в сектора е голяма. С покупката на големи пасища активните животновъди могат да си осигурят необходимите им площи”, обясни още той. 


В последните две години към пазара на земеделска земя има интерес от страна на хора, която я приемат като инвестиционен актив без сериозни намерения да се занимават активно със земеделие. Според експерти в бранша 30% от сделките със земеделска земя са осъществени именно от физически лица, което ги поставя като третата най-голяма група играчи в сектора след фондовете и арендаторите. Купуват се парцели като се разчитат на земята като дългосрочна инвестиция.

С продажбата на управляваната земя „Агрион” иска да съсредоточи дейността си към  концентриране и окрупняване на собственото производство. Компанията ще инвестира  привлечения ресурс в развитието на нови услуги, в стопанството си и в купуването на земя с възможност за комасация.

 


Сходни връзки

"Агрион" продава земя на разсрочено плащане и цени от 400 лв/дка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.61 секунди