изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:41 EEST
ОТ ОКТОМВРИ СКИЦИТЕ НА ИМОТИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПЕЧАТВАТ ЕЛЕКТРОННО    
НовиниС промените в закона за кадастъра и имотния регистър и след излизането на наредбата през октомври вече няма да е необходимо общинските служби, нотариусите и службите по вписванията да връщат гражданите за скица, съобщава на сайта си регионалното министерство.

При административни услуги, за които се изискват скици, администраторите или нотариусите ще имат достъп до системата на кадастъра и сами ще могат да разпечатват скиците на имотите по електронен път. От това се очаква услугата да поевтинее с около 30%. Промените ще спестят на потребителите неколкократно редене на опашки за издаване и получаване на необходимата им имотна информация. По този повод министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова припомня, че 22% е покритието с кадастрална карта на територията на страната и добавя, че с промените в закона за кадастъра и имотния регистър започва поетапното обединяване на двата регистъра, създаването на единния орган в лицето на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и наливането на картите на възстановената собственост. В края на процеса се очаква да има почти 95% кадастрално покритие, което ще промени обслужването и дигитализирането на кадастралните данни на територията на цялата страна.
Агенцията по геодезия, картография и кадастър е бенефициент по ОП „Добро управление“ като за разработване на новите кадастрални карти, за направа на обединенията на регистрите и за подобряване системите за управление финансирането е в размер на 12 млн. лв.
Имотите вече ще притежават имотно ЕГН, с което всеки имот ще може да бъде проследяван и ще има информация кои са били собствениците му, кога и как е препродаван, защото имотните измами са сериозен проблем. НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ОКТОМВРИ СКИЦИТЕ НА ИМОТИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПЕЧАТВАТ ЕЛЕКТРОННО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди