изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-06 @ 03:43 EEST
ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ    
НовиниВчера в областна администрация е проведено работно заседание на Областната комисия по заетост, председателствано от областния управител Детелина Николова, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

То е във връзка с писмо на министъра на труда и социалната политика за стартирала процедура за разработване на регионални програми за заетост и обучение. Срокът за тяхното предоставяне и утвърждаване в МТСП е 30 септември т. г. В дневния ред са обсъдени процедурите относно писмена покана за разработване на регионална програма за заетост и обучение на област Добрич. Вторият момент, по който се е произнесла комисията, е свързан с определянето и одобряването на методика, по която да бъдат оценени внесените проектни предложения.
Д. Николова е запознала присъстващите с определения финансов ресурс за изпълнение на регионалните програми за 2016 г., който е в размер на 7 207 200 лв., като размерът на средствата за финансиране на програмата за всяка област в страната, е определен по методика, утвърдена от министъра на труда и социалната политика, съобразно средномесечното равнище на безработицата и средномесечния брой на регистрираните безработни в областта за 2015 г. С решение на МС от август т.г., е утвърдено разпределението на средствата от бюджета на МТСП за активна политика по области в Националния план за действие по заетостта през 2016 г., като размерът на разпределените средства за област Добрич, са в размер на 191 735 лв. Следва заетостта да се планира за срок до 6 месеца, като срокът за изпълнение на регионалните програми е до 31.03.2017 г.
Назначаването на лицата по програмата ще започне в средата на октомври, информира на заседанието Николова и уточни, че срокът за разработване на проектни предложения за включване в програмата и внасянето им в Комисията по заетост е 16 септември. Пламен Начев, директор на „Регионална служба по заетостта” Варна, обърна внимание на участниците в заседанието, че дейностите в проектните предложения следва да са съобразени с регионалните приоритети в Областната стратегия за развитие, регионалния, областния и общинските планове за развитие. Проектните предложения не трябва да дублират дейности от досегашните програми. Основно трябва да се насочат към дейности с общо предназначение, като се обмисли внимателно есенно – зимния период. След направените разисквания, Областната комисия по заетост единодушно прие Методиката за оценка и подбор на проектните предложения за включване в Регионална програма на област Добрич и се обедини около предложението, следващото заседание, на което ще се одобри проектът на Регионална програма за заетост и обучение, въз основа на оценка и подбор на постъпилите предложения, да бъде на 21 септември. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди