изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:14 EEST
ОБЩИНАТА ОБЯВИ ОДОБРЕНИТЕ КАНДИДАТИ ПО ПРОЕКТА „ПОДКРЕПИ МЕ“    
НовиниОбщина Добрич изнесе списъка на лицата, които са одобрени по проект „Подкрепи ме!“, който се реализира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.



От кандидатствали 174 потребители, одобрени са 104, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева .
Проектът е на обща стойност 500 000 лева. Срокът на изпълнение е 21 март 2018 г. Договорът с избраните изпълнители на проекта ще е от 21 септември.
Назначени на 4-часов работен ден ще са 29 лични асистенти. „Това са близки на лицата, при които качеството на живот зависи от това кой ги гледа. Това е бил основният ни критерий да бъдат техни близки. Тези, които не сме обхванали, сме преценили, че могат да бъдат оставени сами, например дете, което ходи на училище“, обясни д-р Баева.
Има 14 социални асистенти, които също са на 4-часов работен ден и 8 домашни помощници, които са назначени за 8-часов работен ден, но за 60 лица т.е. при някои ще ходят веднъж седмично за 2 часа, а при други – два пъти в седмицата,при трети всеки ден, съобразно нуждата, която имат самите потребители.
Общината трябва да се вмести в сумата от 500 000 лева. От тях около 50 000 лева са консумативите. Останалите 450 000 лева са за възнаграждения.
Наетите ще работят на минимална работна заплата. Както и досега при реализацията на тези проекти няма да се купува автомобил или да се прави офис. Работим с това, с което разполага дирекцията, увери д-р Баева. И допълни, че всичко, което може, се заделя за възнаграждения, но сумата е малка. В зависимост от това дали има недоволни, ще можем да кандидатстваме за увеличаване на сумата, каза още д-р Баева. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОБЯВИ ОДОБРЕНИТЕ КАНДИДАТИ ПО ПРОЕКТА „ПОДКРЕПИ МЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди