изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:03 EEST
ТОШКО ПЕТКОВ ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ ПЪРВОЛАЦИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбразованиеЗа първия учебен ден кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков  зарадва всички първокласници с подаръци: книжка „Моята родина България“, учебно помагало „Четене с игра“, тетрадка с лика на Васил Левски и химикал с пожелание "На добър час!"




13 училища и 32 детски градини от Общината тържествено откриха новата учебна година днес. На тържествата във всички учебни заведения присъстваха присъстват представители на кметския екип и общинската администрация.
   Общият брой на подлежащите на обучение ученици през учебната 2016/ 2017 година през настоящата учебна година в Община Добричка е 1232. Първокласниците са 170. Детските градини ще бъдат посещавани от 664 малчугани, разпределени в 37 групи. Обхванати са всички деца на 5 и 6-годишна възраст в задължителна предучилищна подготовка две години преди постъпването им в първи клас.
  Прецизирайки неотложните ремонти и реални възможности на бюджета, ръководството на Община Добричка насочи средства за реконструкция на покривни конструкции, подмяна на дограма с PVC, ремонтни дейности по изпълнения на предписанията на Регионална здравна инспекция, остъкляване, боядисване, топлоизолация, външно и вътрешно измазване, ремонт на санитарни възли и канализация.    В 9 детски градини са извършени ремонти в размер на 72 635 лв. Изградени са детски площадки с детски съоръжения /люлки, пързалки, катерушки/ към тях на стойност 7 088 лв. в селата Пчелино и Миладиновци. За 11 детски градини са закупени мултимедии на стойност 16 500лв. През летния период в училищата са извършени частични ремонти на наличната материално-техническа база. Всички класни стаи, кабинети и коридори са освежени и боядисани. В една част е подменена дървената дограма с PVC, направени са ремонти на санитарни възли и закупено ново оборудване и обзавеждане на класни стаи и кабинети. Извършените ремонти от общинския бюджет за 5 училища са на стойност 43 000лв. За новооткритите здравни кабинети в селата Ловчанци, Овчарово и Стефаново са изразходвани средства в размер на 17 146 лв.
  Всички училища и детски градини, отопляващи се с течно и твърдо гориво, са осигурени с необходимите количества за отоплителния сезон. За началото на учебната година са осигурени и доставени учебници, учебни помагала и задължителна учебна документация за нормалното протичане на учебно-възпитателния процес. За всички 580 пътуващи ученици до 16 годишна възраст и 45 деца от населени места, където няма детска градина, е осигурен специализиран превоз. НДТ
 


Сходни връзки

ТОШКО ПЕТКОВ ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ ПЪРВОЛАЦИТЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.39 секунди