изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:07 EEST
Чудовищната експлозия, която разтърси Манхатън, била причинена умишлено (ВИДЕО)    
По света Експлозията, която разтърси квартал „Челси” в Ню Йорк, не е била инцидент. Тя се разследва като криминално деяние, което обаче не е задължително да бъде свързано с терористична организация. Това обясни кметът на града Бил де Блазио, цитиран от „Ройтерс”.Най-малко 29 души са ранени при взрива в Манхатън. Според кмета, има първоначални улики, които сочат, че взривът е причинен умишлено. По думите му, мястото на инцидента, който стана на оживена улица в един от най-популярните райони, се разглежда като местопрестъпление.

Най-малко 29 души са ранени при взрива в Манхатън. Според кмета, има първоначални улики, които сочат, че взривът е причинен умишлено. По думите му, мястото на инцидента, който стана на оживена улица в един от най-популярните райони, се разглежда като местопрестъпление.
Все още, обаче, няма сигурни доказателства, че е има някаква „реална и специфична заплаха” за града. „Не виждаме връзка с тероризъм”, посочи Де Блазио.
 
„Все още е твърде рано да определим какво е причинило инцидента. Вярваме, че е било умишлено. Тече пълно разследване”, допълни той.
Според първоначалната информация взривът е възникнал на сметище, но причината все още не е ясно. Полицейски началник от Ню Йорк съобщи в Туитър, че е било открито „вероятно вторично взривно устройство” в същия район. Твърди се, че то било поставено с тенджера под налягане.
 
Появи се информация, че според разследващи е възможно да става дума за самоделно взривно устройство.
Както БЛИЦ съобщи, експлозията избухна на „23-а улица” и „Шесто авеню” в квартал „Челси” в Ню Йорк в 8.30 ч. вечерта местно време. „Бях в ресторант „Мира със семейството си и чухме голям шум, целият ресторант се разтресе”, разказа 30-годишна нюйоркчанка. „Баща ми си помисли, че е гръмотевица, но по-късно осъзнахме каква е причината. Излязохме от ресторанта и видяхме пушека. Някои казваха, че е бомба в метрото, но със сигурност беше експлозия”, добавя тя.
„Беше наистина силно, заболяха ме тъпанчетата. 10-годишният ми син беше на задната седалка на колата, експлозията отнесе задния прозорец”, сподели друга жена. По чудо синът й не е ранен.
Някои от хората, намиращи се наблизо, помислили, че някоя от новостроящите се сгради се е срутила. Други, които са били в апартаментите си, с аусетили как цялата сграда се разтърсва.  http://www.blitz.bg

CNN: Второ устройство е открито близо до мястото на експлозията в Ню Йорк

Ню Йорк. Властите в Ню Йорк са открили второ устройство близо до мястото на избухването на първата бомба, предава CNN.
Второто устройство е изглеждало като тенджера под налягане с тъмно оцветени жици, излизащи от нея и е била свързана с малък тъмен предмет. Органите на реда не коментират все още какво е имало в тенджерата.
Някои от живеещите в района заявиха, че са били предупредени да седят далеч от прозорци, докато полицията е претърсвала околностите.
http://www.focus-news.net









 


Сходни връзки

Чудовищната експлозия, която разтърси Манхатън, била причинена умишлено (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди