изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:10 EEST
СВРЪХПРОИЗВОДСТВОТО НА ЛАВАНДУЛА У НАС ЗАТРУДНЯВА НАМИРАНЕТО НА ПАЗАРИ    
ЗемеделиеПроизводството на лавандула у нас през последните години се увеличава и дори се наблюдава тенденция на свръхпроизводство и трудност при намирането на пазари за количествата произвеждано лавандулово масло. Това съобщи в интервю за БНР Веселина Ралчева от УС на Българската асоциация за биопродукти.

По думите й задържалите се вече няколко години високи цени на лавандулата са направили производството й много рентабилно.
Освен в планинските райони, за които е била традиционна, лавандулата разширява географското си присъствие с големи насаждения в Северна България и Добруджа, посочи още Ралчева.
В момента има много непродадено масло и търсенето е сравнително слабо, а търговците изчакват и търсят най-доброто. Първите сделки са на нива поне 20 на сто по-ниски от миналогодишните.
Основни дестинации за износ са както доскорошният дългоогодишен лидер в производството на лавандула Франция, така и Германия, Швейцария, Австрия, САЩ и Япония
 


Сходни връзки

СВРЪХПРОИЗВОДСТВОТО НА ЛАВАНДУЛА У НАС ЗАТРУДНЯВА НАМИРАНЕТО НА ПАЗАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди