изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:46 EEST
Ансамбъл „Българе”: Публиката в Добрич ни окрили    
Новини„Нещо изключително се случи във вторник вечерта, 20 септември, в Летния театър на Добрич”, споделиха в социалната мрежа от Националния фолклорен ансамбъл „Българе” след спектакъла „Осмоно чудо” на сцената в Добрич.




„Температурата беше около 11 градуса, дъждът валеше, но почти 2000 зрители, дошли да гледат новия спектакъл на "Българе" - "Осмото чудо", бяха по местата си и три часа героично издържаха под открито небе на лошото и студено време. Подходящо екипирани за случая, повечето от коравите добричлии бяха дошли на цели семейства, виждаха се и малки деца. Беше като втора "Добруджанска епопея", но в случая "Осмото чудо" превземаше емоциите им, а зрителите в Летния театър превзеха сърцата на целия ансамбъл с подкрепата и уважението си към нашето изкуство. Не ги спряха дъжд и студ, нито късният час. Беше затрогващо, истинско, БЪЛГАРСКО! Три часа бяхме едно цяло, споено от българщина. Никой от нас не би забравил този вълнуващ спектакъл в Добрич, в който герои бяхме всички. От сърце благодарим на прекрасната публика, която ни окрили. Непременно ще дойдем пак!”, заявиха още от ансамбъла.
Национален фолклорен ансамбъл "Българе" представи премиерно пред публиката в Добрич своя четвърти авторски проект "Осмото чудо" на 20 септември, вторник, от 20 часа, на сцената на Летния театър. Добруджаци станаха четвъртите в страната, които видяха мащабната продукция след бляскавата й премиера на 14 юни 2016 г. в Зала 1 на НДК.
 "Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе” карат зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
 


Сходни връзки

Ансамбъл „Българе”: Публиката в Добрич ни окрили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди