изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:37 EEST
ХОРЕОГРАФЪТ АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ БЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
Новини Навръх рождения си ден хореографът и художествен ръководител на ансамбъл „Добротица“ Александър Александров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Добрич“. Отличителните символи – художествена пластика, диплом и плакет с герба на Добрич, му бяха връчени по време на тържествената сесия по повод Празника на града и 76-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България.



На тържественото заседание присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов, народните представители Румен Иванов, Живко Мартинов, Валентин Николов, проф. Светла Бъчварова, Рушен Риза, проф. Иван Станков, Калина Балабанова, Валери Симеонов, Ивайло Калфин, делегации от побратимени градове, както и почетни граждани – Ема Георгиева, Атанас Пеев, Галина Дурмушлийска, Райко Тонев, Петър Крумов, арх. Венелин Жечев и Хари Летау.
„Септември носи обединение и свобода, ново начало за Добрич и Добруджа“, каза при откриването на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Иво Пенчев.
„Днес Крайовският договор звучи с още по-силен глас. Защото разказва, че всяка малка страна може да влияе на световните решения. Доказва, че винаги има начин волята на Великите сили да бъде променена. Но и напомня, че промяната носи радост и болка, че е омесена от възторг и от скръб“, каза в празничното си слово кметът Йордан Йорданов.
„Вече 76 години северни и южни добруджанци имаме обща съдба. Пеем едни и същи песни, говорим еднаква родна реч, споделяме заедно радост и беди и свободно развяваме нашия трибагреник.
И когато днес вековни граници отново се прекрояват, когато ново преселение залива света и цели общества са заплашени от претопяване, Добруджа може да напомни за трънливия път към свободата. Път, застлан от храброст, венци и неволи. Но обединил един род – българският.
Честит празник, добруджанци!“, заключи още той.
Иво Пенчев обяви решението на Общинския съвет, с което званието „Почетен гражданин на Добрич“ се присъжда на хореографа Александър Александров.  Мотивите за това са неговият изключителен принос за съхранението и развитието  на добруджанския фолклор и неговото популяризиране, както в страната, така и в чужбина и по повод неговата 70 годишнина.
„Имам двоен повод за празник. На тази дата преди 70 години съм роден и на тази дата съм удостоен. Силно и искрено развълнуван ви казвам, че всякакви думи, които ще изрека днес, ще прозвучат плахо, неуютно, слабо, за да изразя своята благодарност към всички, за това, че бях почетен, признат и удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич”, сподели Александър Александров. В словото си той заяви, че щастлив човек и  благодари на всички институции и колеги, за оказаната подкрепа и доверие.  Той поднесе като своя подарък към присъстващите  - изпълнение на написаната от него песен по стихове на Генчо Златев, посветена на Добрич. Тя бе изпълнена от оркестър „Приятели” с ръководител Георги Радев.
„Чест и гордост е да съм заедно с Вас и да Ви кажа честит празник. С инвестициите, които реализираме тук, искаме Добрич да се превърне в красив проспериращ град, защото Добруджа е съкровищницата на България”, каза в приветствието си министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
НДТ
 

 


Сходни връзки

ХОРЕОГРАФЪТ АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ БЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди