изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:05 EEST
ПРЕОТКРИВАМЕ ТОПЛАТА ВОДА: Ето какво поиска Борисов от Путин при разговора им    
Новини Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че България настоява за преразглеждане на лихвените условия, поставени от „Атомстройекспорт“, в разговор с руския президент Владимир Путин по телефона, съобщиха от правителствената пресслужба. „Целта ни е да бъдат изчистени проблемите между двете дружества и да се постави стабилна основа за бъдещи съвместни енергийни проекти“, посочи Борисов и отново настоя руската страна да вземе под внимание българските претенции относно лихвения процент.

Премиерът Борисов информира президента Путин, че българското правителство е направило конкретни стъпки за изплащане на задълженията на НЕК към „Атомстройекспорт“, които към 19.09.2016 г. възлизат на 628 млн. евро, включващи главницата, съдебни разходи и лихва. Той посочи, че темата вече се разглежда от Народното събрание.

Двамата изразиха задоволство от постигнатите резултати на работните групи по енергийните проекти, които бяха договорени в предишния им телефонен разговор. Фокус беше поставен върху проекта за газоразпределителен център на територията на България. Те обсъдиха подготовката на тристранна среща между България, ЕК и Русия, която да доведе до ясно уточняване на техническите, икономическите и юридическите детайли по отношение на проекта. Борисов и Путин се договориха експерти на „Булгартрансгаз“ да запознаят руската страна с разработения бизнес модел на газовия хъб „Балкан“.

Руският президент приветства открития диалог с българския премиер и честната позиция, че хъбът трябва да се случи при писмени гаранции от Европейската комисия и при взаимоизгодни условия за всички страни, участващи в изграждането.

Премиерът Борисов и президентът Путин изразиха задоволство от ръста на руските туристи през летния сезон, които са с 40% повече от миналото лято. Путин оцени високо организацията по сигурността, която е гарантирала спокойствието на чуждестранните граждани по българското Черноморие. 

ТАСС предаде току-що! Путин и Борисов разговаряха по телефона! Ето по какви теми

Президентът на Русия Владимир Путин е провел телефонен разговор с българския премиер Бойко Борисов, като са били обсъдени редица теми, включително енергийното сътрудничество между двете страни. Това е съобщила пресслужбата на Кремъл на официалния сайт на руския президент kremlin.ru, предава ТАСС. „По инициатива на българската страна се проведе телефонен разговор между държавния глава на Русия Владимир Путин и министър-председателя на България Бойко Борисов“, отбелязаха от Кремъл. 

„Беше обсъден въпросът за двустранното сътрудничество в търговско-икономическата и енергийната сфера“, допълват руските власти. 
Освен това са били дискутирани някои актуалните международни събития.
 http://www.blitz.bg

БЕЛ. НДТ: В разговора не са участвали президентът Плевнелиев и външният ни министър Митов, които обещават да върнат Крим на Украйна, нито бившият министър Дянков, който щеше да наплясква Русия, нито марионетките Радан Кънев, Александър Йорданов и плеяда мишеловци... Но такъв е животът! Интересно би било Борисов да изпрати делегация от тези борци за независимост да защитават българските интереси пред Кремъл. Опазил ни Гоиспод!
 


Сходни връзки

ПРЕОТКРИВАМЕ ТОПЛАТА ВОДА: Ето какво поиска Борисов от Путин при разговора им | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди