изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
ОКОЛО 200 ТАКСИТА ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ    
Икономика Около 200 таксиметрови автомобила се включиха в мирния протест, който премина по улиците на Добрич.

Превозвачите негодуват срещу наложения им данък за таксиметрова дейност от 590 лева, който е максималният, определен по закон.
Според таксиметровите шофьори, високият данък е непосилен за тях в град с все по-малко население и неработеща икономика. Те са категорични, че, ако данъкът не бъде намален, ще се наложи да влязат в сивата икономика или дори да напуснат страната.
Те настояват налогът да е на минималната граница – 300 лева. Такова бе и второто предложение на кмета Йордан Йорданов, което на последното си заседание Общинският съвет не прие, а отложи за вземане на решение.

Милен Георгиев:  „Подкрепяме предложението на кмета данъкът за такситата да е 300 лева, а не 590 лева. Искаме да се обявява цялата сума, която се събере от този данък и поне половината от нея да се дава за пътищата на града. Ако има възможност, искаме данъкът да се плаща на две или три вноски.
Сега правим мирно шествие. Ако нещата не се променят, най-вероятно, за да не пречим на града и на граждани, ще си оставим колите по стоянките, а ние да отидем пред общината. Ако трябва с палатки, със столове, ще стоим там, докато има някаква промяна. Ще питаме тези, които са против намалението на данъка, да кажат защо“.
Ивелин Каракашев: „Новият данък от 590 лева е непосилен за нашия град, докато в Пловдив е 300 лева. При тази икономика, при това движение и заплати на хората, как можем да ги платим. Имаме до плащаме и осигуровки, и поддръжка на автомобил. Не получаваме никаква помощ отникъде. С нищо не ни помага държавата. Ще ни накарат насила да влезем в сивата икономика, макар да не желаем. От 15 години работя като таксиметров шофьор. Смятам, че данък от 300-350 лева за нашия град, би ни устройвал.
Стефан Тодоров – от две години е таксиметров шофьор, бил е търговски представител, управител на склад. Таксито е последното решение за препитание, което го задържа в България. Казва, че ако не е таксито, го чака Терминал 2 и чужбина „Нашите общински съветници бяха едни от първите в страната, които определиха данъка за таксиметровата дейност. След това големите градове взеха решения и се оказа, че ние сме с най-високия данък, а сега общинските съветници не искат да променят решението си. В града няма икономика, фабрики не работят, хората получават ниски заплати. При данък от 590 лева ще трябва да работим нелегално. Надявам се, че ще има промяна в нашия град и да бъдат защитени правата ни.  
Нено Колев: „Ако не бъде намален данъкът, ще се откажа да карам такси, ще търся друго препитание или отново ще замина за чужбина, където десет години съм бил досега. Явно в нашата страна политиците работят срещу обикновения човек“.
Протестиращите се събраха до бензиностанция "Шел", след което преминаха по основните улици и булеварди на града. НДТ


 


Сходни връзки

ОКОЛО 200 ТАКСИТА ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди