изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:09 EEST
ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ЗАСЕГНАТИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО ОБЕКТИ    
НовиниОбщина град Добрич успешно приключи проект „Възстановяване функционирането на обекти, засегнати от наводнението и осигуряване на превантивна инфраструктура в град Добрич”, съобщиха на пресконференция вчера от администрацията. В нея участваха заместник-кметовете Росица Йорданова и арх. Боян Коларов, както и Даниела Милкова – директор на дирекция „Икономическо развитие“.

Добрич  е една от десетте общини в България, които сключиха договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за получаване на  безвъзмездна финансова помощ по линия на фонд „Солидарност” за възстановяване на инфраструктурата, пострадала от наводненията от периода 19-23 юни 2014 година.
В срок са  приключили строително-монтажните ремонтни дейности по възстановяване корекцията на река Добричка в участъка от околовръстен път (посока с. Богдан) до включване на приток „Сердика” и възстановяване на мостово съоръжение над коритото на река Добричка по ул. „Любен Каравелов”. Стойността им е 326 657,79 лв., а  общата реконструирана площ е в размер на  7 492 м2  . 
Освен това са възстановени и седемте обекта по Операция 2 „Възстановяване на общински инфраструктурни обекти – пътища, площадно пространство, улици”. На стойност 712 391,15 лв. е извършена реконструкция на обща площ 11 170 кв. м на площадно пространство и улиците "Иван Рилски", "Карвуна", "Климент Охридски", "Копривщица", "Кубадин", "Стоил воевода".
Целта на проектното предложение бе да се възстанови инфраструктурата, пострадала при обилните валежи от 110 л/м2 на 19 юни 2014 г.
Проектът, финансиран от Фонд „Солидарност” е на стойност  1 255 404,26 лв. и се изпълни за срок заложен по проектното предложение -16 месеца. С реализирането на този проект успяхме да гарантираме добрата водопроводимост и да ограничим рисковете от наводнение в град Добрич, увериха от Община Добрич. НДТ


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ЗАСЕГНАТИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди