изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:04 EEST
Борисов обеща предсрочни избори, ако Цецка Цачева загуби на първия тур (допълнена)    
Политика Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предизвика предсрочни парламентарни избори, ако кандидатът на ГЕРБ за президент - Цецка Цачева, загуби вота на 6 ноември. Той обаче не уточни дали под загуба разбира Цачева да не достигне балотаж, или да не спечели още на първия тур. Досегашната заявка на премиера беше, че ще подаде оставката на кабинета си, ако загуби вота за държавен глава.


"На първи тур съм казал, че ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подавам оставка. Първи тур, защото на първи тур се мерят партиите. После вече ще започне търсене на подкрепа от втори, трети, четвърти... Много пъти на втори тур не излизат хората да гласуват, тези, които са разочаровани, че техният които са разочаровани, че техният кандидат не е спечелил. Затова вотът е на първият тур. И ако загубим, вечерта ще получите моята оставка на цялото правителство", заяви Борисов пред медиите при откриването на ремонтираната спортна зала "София" в столицата.

Премиерът и лидер на ГЕРБ заяви, че е избрал Цачева за кандидат-президент, защото е най-подготвеният кадър за това състезание. "Имахме много по-рейтингови, но те не са толкова подготвени. Цачева и контраадмиралът са най-подходящи за президентската институция", подчерта той.

Попитан за коментара на Корнелия Нинова, че изборът на Цачева е началото на края за ГЕРБ, Борисов заяви: "Това го слушам от десет години. Първо, те нямат кандидат. Реално нашият противник е Илияна Йотова, защото тя е от БСП. А не един човек, който Първанов го направил генерал, а на мен ми козируваше." По думите на премиера ген. Румен Радев "сигурно е почтен". "Това означава, че в БСП няма почтени хора, щом взимат един човек от улицата. Ние в ГЕРБ си имаме много честни и почтени хора и затова си избираме от тях".

Борисов каза още, че кандидатурата на Пламен Орешарски е атака срещу ГЕРБ, защото "Орешарски е най-омразният човек за ГЕРБ заради всички щети, които под негово управление бяха нанесени на държавата."  http://www.dnevnik.bg/
 


Сходни връзки

Борисов обеща предсрочни избори, ако Цецка Цачева загуби на първия тур (допълнена) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди