изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:34 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Москва: Вашингтон сключва сделка с дявола, съюзява се с отявлени терористи    
По света Изразявайки съжаление за решението на Вашингтон да спре преговорите с Русия да сирийското регулиране, Москва припомня, че напоследък двете стана са обсъждали въпроса за терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“, заявиха в руското Министерство на външните работи, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Защо когато уж всички признават, че става дума за терористична организация, пряко свързана с „Ал Кайда“, която преди 15 години извърши страшни терористични актове в САЩ, администрацията на Барак Обама не бързаше да разграничи от нея антиправителствените отряди, ориентирани към Вашингтон, макар че директор ЦРУ Джон Бренън още през февруари лично обеща да извърши разграничаването в кратки срокове“, попитаха в руското министерство.

В Москва виждат, че всички предишни „хуманитарни паузи“ се използваха от „Джебхат ан-Нусра“ за прегрупиране, попълване на редиците с нови бойци, получаване на въоръжения и боеприпаси от чужбина, включително не без американско участие.

„Нейните главатари открито заявяваха, че използват такива паузи, включително и „режима на тишина“, който бе обявен на 12 септември, за подготовка за нови настъпателни операции, с които сега се сблъскахме около Алепо“, отбелязаха още в министерството.

Там изтъкнаха, че САЩ не са оказвали реален натиск върху групировката, но в същото време „енергично се противопоставяха да ги спираме ние“.

По такъв начин сегашното решение на Вашингтон, отбелязват в Москва, е „отражение на това, че администрацията на Барак Обама не е в състояние да изпълни ключово условие за продължаване на нашето сътрудничество в интерес на преодоляването на сирийския конфликт. Или тя никога не е имала и няма такова намерение. У нас се засилва впечатлението, че в стремежа да постигне заветната смята на властта в Дамаск, Вашингтон е готов „да сключи сделка с дявола“ – да отиде на съюз с отявлени терористи, мечтаещи да върнат историята назад и налагащи със сила своите нечовешки норми“, заявиха също в руското дипломатическо ведомство.

Призоваваме САЩ „още веднаж да преценят ситуацията и в каква светлина се пред целия свят. Залозите са много високи. Ако Сирия поради американските решения се окаже обект на нови удари на терористите, вината ще падне на Белия дом. Изборът е на Вашингтон, където трябва трезво да решат какво бъдеще искат за сирийския народ“, подчертаха в заключение в руското министерство.  http://trud.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Daily Sabah: Турската армия е унищожила 80 обекти на „Ислямска държава“ в Северна Сирия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Yedioth Ahronoth: Един от лидерите на „Джабхат ан-Нусра“ е бил убит при въздушен удар в Сирия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Мобилизация в небето! Голяма група щурмови Су-25 е готова да отлети за Сирия в отговор на американските
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно за войната: Терористите в Сирия са свалили турски F-16 с американска ракета „Стингър”
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Гръмна страшен скандал! Маските са свалени, господа – Москва отговори на заплахите на САЩ!
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Лавров е казал на Кери, че „умерената“ опозиция в Сирия се слива с „Джебхат ан Нусра“
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: Сирийската армия обяви края на примирието
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: BBC: Прекратяването на военните действия в Сирия ще започне от 12 септември
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турската армия разчиства Джараблус от терористите на "Ислямска държава" /НА ЖИВО/
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турската авиация атакува в Северна Сирия
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Москва: Вашингтон сключва сделка с дявола, съюзява се с отявлени терористи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.00 секунди