изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:22 EEST
Министър Василева връчи награди в конкурса „Екообщина 2016“    
НовиниМинистърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчи награди в категориите „Устойчиво управление на водите“ и „Устойчиво управление на отпадъците“ от конкурса „Екообщина 2016“, на церемония в курортен комплекс „Албена“. Конкурсът е организиран от Посолството на Р Франция в България в партньорство с МОСВ и МРРБ. Церемонията е част от 11-ата  Годишна среща на местните власти.


Наградите получиха кметовете на отличените общини. Министър Василева отбеляза, че е инвестирано в екологична инфраструктура за здравето на над 4 млн. души, които използват построените 50 пречиствателни станции, 18 регионални системи за управление на отпадъците и положените 2600 км нова и реконструирана ВиК мрежа. Тя благодари на кметовете, че провеждат модерна политика, с грижа за живота и здравето на хората, чрез изграждането на екологосъобразни инфраструктурни проекти.
В категория „Устойчиво управление на водите“ при общините с население над 10 000 жители, победител е Габрово. Годеч е отличена в категорията за общини с население под 10 хиляди жители.
Награда в категорията „Устойчиво управление на отпадъците“ при общините с население над 10 хил. жители получи Търговище. Отличена община с население под 10 хил. жители в тази категория е Каспичан.

 


Сходни връзки

Министър Василева връчи награди в конкурса „Екообщина 2016“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди