изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:32 EEST
ЗЕМЛЯЧЕСКА СРЕЩА И В ГОРУН    
ОбществоНепосредствено след горичанци и горунци организираха своята четвърта поред земляческа среща, съобщава вестник „Изгрев“. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с питка добруджански хляб, гарнирана с шарена сол и мед. От словото на кметския наместник Светла Колева стана ясно, че Горун е създаден като поселище в средата на 19-ти век и е издържал както земетресението през 1901-ва година, така и други природни, политически и икономически препятствия, за да оцелее до днес.

Групата за фолклорни песни „Росна китка“ при НЧ „Свобода 1941“ в селото подгря присъстващите с няколко народни песни, на площада пред кметството се завихриха български хора и ръченици.
Оркестър „Веселие“ от Балчик със солист Мина Галинова и съпровод на клавир - Росен Василев продължи да осигурява доброто настроение на горунци, като Мина преди това се включи и в изпълненията на „Росна китка“.
Най-младата горунка на срещата бе 11-месечната Карина, правнучка на известния в Общината Минчо Трифонов. След официалната част последва почерпка в ресторант „Ловна среща“ на къмпинг „Добруджа“.
135 горунци уважиха празника. НДТ
 


Сходни връзки

ЗЕМЛЯЧЕСКА СРЕЩА И В ГОРУН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди