изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:56 EEST
С 10-11 % РЪСТ ЗАВЪРШВА ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН В АЛБЕНА    
НовиниДанните за туристическия сезон 2016 г. до момента, сочат ръст от 10-11 процента в нощувки, почти толкова и в приходи. Финансовият резултат също ще бъде много добър. Това съобщи изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев.


„Немски пазар е със съществения ръст, но там трябва да имаме предвид, че през 2016 г. включихме два големи нови туроператора с пълен обем, един от които Томас Кук Германия. Ръстът от Германия е 32 %. Но, подчертавам, че ръстът не е само от включването на другите два туроператори, но и съществуващите до момента имат ръст около 12%”, обясни търговският директор Маргита Тодорова.
Друг пазар със съществен ръст в Албена това лято е Източна Европа – Чехия и Полша. Там увеличението на туристите е около 16%. С по-малки ръстове са Скандинавски пазар – 6%, както и английски и френски. Нивото на руския пазар е като миналата година. 100 хиляди нощувки са абсолютно малко и недостатъчно за Албена, коментира Тодорова. Българите това лято са били с около 10 на сто повече от миналата година, а румънците 11%.
„От рождения ден на „Албена” – 24 август, вървят продажбите с 20 % отстъпка до края на октомври. Традиционно има българи, които правят ранни записвания. Това са предимно наши постоянни гости. Постепенно българинът се учи да прави ранни записвания. Може би, лятото, което отмина, ще ги накара да се обърнат към възможностите за ранно записване, защото се установи, че в последния момент нямаше достатъчно на брой възможности в първата линия, а и в добрите хотели в парковата зона. Затова смятам, че ще се засили темпото в този процес. Тази седмица тръгваме на роуд шоута в Германия, за да представим предимствата на Албена и така до Нова година. След малка почивка, в средата на януари – пак”, каза още Маргита Тодорова. НДТ

 


Сходни връзки

С 10-11 % РЪСТ ЗАВЪРШВА ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.49 секунди