изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:02 EEST
Отвориха пътя за Албена, в Одърци и Батово е въведен планът за действия при бедствие    
НовиниПътят към курортния комплекс "Албена" - в участъка от добричкото село Батово, вече е отворен, съобщиха от областното пътно управление. Отсечката бе затворена за движение след падналия проливен дъжд снощи като валежите достигнаха 21 литра на квадратен метър. В центъра на селото, откъдето минава пътят, насъбралата се вода е била около метър.


Калните наноси вече са почистени и моторните превозни средства могат да се движат безпрепятствено, информираха от пътното управление.
При поройния дъжд са наводнени и двайсетина къщи в близкото село Одърци, има и други щети по инфраструктурата.Планът на Община Добричка за действие при бедствия и аварии е въведен частично за селата Одърци и Батово, съобщи кметът Тошко Петков. Това се наложи след поройните дъждове вчера, които причиниха наводнения в двете села.
По последни данни, към момента има 6 наводнени мази на къщи в село Одърци и 5 – в село Батово.
Кметът е на оглед в двете села. Предстои да се уточнят щетите по инфраструктурата. На място е и комисия от областна администрация, която е била назначена, за да провери състоянието на каналите и деретата.
По информация от кмета на село Батово Мариана Димитрова, водата е разрушила една от улиците в селото.
Предстои комисия да направи оценка на щетите, след което  Общината ще подаде документи до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
В село Батово днес не работят училището и детската градина поради затруднения достъп. Изпратено е искане до Регионалното управление по образование денят да бъде обявен за неучебен.


 


Сходни връзки

Отвориха пътя за Албена, в Одърци и Батово е въведен планът за действия при бедствие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди