изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:08 EEST
УЧЕНИЧКА ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ МЕРИ СИЛИ В КУЛИНАРНА НАДПРЕВАРА    
Новини Деница има нужда от подкрепа, за да се класира за следващия етап на състезанието

Деница Дюлгерова е 16-годишна ученичка в Професионална гимназия по туризъм „П. К .Яворов“-Добрич.
Момичето участва в конкурса на UniChef Junior с рецепта за  медальон  от свинско бон филе върху канапе от италианска полента със сос от сини сливи като представител на училището си. Интересното в случая е, че тя не учи готварство, а е в паралелка „администрация и хотелиерство“и готвенето й е  само хоби.

От малка проявява интерес към кулинарията, но никога не е допускана до “светая светих“- кухнята на баба й и никой не подозира за интереса на детето до една съдбоносна среща с истински френски готвач. Деница  тъкмо е навършила 12 години и е на гости на майка си, която тогава работи в курорта Албена. Край басейна на хотела тече френска вечер-гостите са над 500, менюто е по традиционни френски и авторски рецепти на Алан Ламонтан,готвач със звезда на „Мишлен“, готвил за звезди като Майкъл Джексън, Мадона, Джипси Кингс, Шакира, Лени Кравиц и мн. други. Деница вече се е сприятелила с него и неотлъчно го следва. Впечатлен от интереса на детето, Алан решава да я остави да направи сама „Креп Сюзет“. Първи опит и първи успех - начало на приятелство и на въвеждане в основите на готварството.
Деница е най-младият участник в състезанието  UniChef Junior. Тя се представя с Медальон от свинско бон филе върху канапе от италианска полента със сос от сушени сливи и чай "Earl Grey" и гарнитура от пресен спанак и пържени чери домати. За нея можем да гласуваме до края на октомври. След това най-добрите десет сред готвачите и сред аматьорите ще продължат своето участие във втория тур.
Деница определя себе си като аматьор с амбиции, който още има да учи много, но вярва, че ако го прави от сърце и с любов, хората ще го усетят и ще я подкрепят.
Това може да стане на сайта на UniChef: http://www.unichef.bg/plate/175.
НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЧКА ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ МЕРИ СИЛИ В КУЛИНАРНА НАДПРЕВАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди