изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:17 EEST
СКАНДАЛ! Нов учебник описа живота на българите по време на турското робство като свобода, песен и рай! (СНИМКИ)    
ОбразованиеВъзмутително обръщение на майка по повод български учебник се появи в мрежата. По данни на майката, става въпрос за поредната „подмяна“ на историята, от което съдим от урок намиращ се в учебник за трети клас по „Човек и общество“.


От снимката се вижда ясно, че българите са обявени, както изглежда за свободни по време на турското робство – османското владичество. Нещо, с което майката е несъгласна. 

За броени минути снимката набра хиляди харесвания и коментари, а ето какво написа майката, публикуваме без намеса:

Desislava Andonova
Това е записано в учебника на дъщеря ми по „Човек и общество“ -3 клас! И аз категорично не съм съгласна! Аз си пазя моето Родинознание и ще го приложа него особено в този урок, защото искам децата ми да знаят и ценят историята на България, такава каквато наистина е била!!!!

Както по-рано Новини Стара Загора писа в ексклзивно интервю, създателят на отхвърления от МОН учебник по Родинознание- Константин Константинов, сподели, че причината, според него за подмяната в учебниците на българската история е с цел промивка на мозъците. Това е и един от мотивите, той да използва текстове от учебници от 44 и 45-та година, с които да предаде истинската история на България на нашите деца.

Не за първи път учебен текст е причина за недоволство на родители. 

Припомняме, че само преди една седмица, известният журналист- Мартин Карбовски публикува в мрежата текст от учебно помагало по Български език и литература за 4-ти клас, в който присъстваха имената на американски хранителни вериги. Учебникът предизвика възмущение, а от МОН, след направена проверка, обявиха, че в новото издание ще преразгледат използваните текстове. 

 http://novini.stara-zagora.org/
http://onovini.com

БАТАК! БЕЗ КОМЕНТАР, ГОСПОЖО ВИЦЕПРЕМИЕР И МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО КУНЕВА!




 


Сходни връзки

СКАНДАЛ! Нов учебник описа живота на българите по време на турското робство като свобода, песен и рай! (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди