изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:49 EEST
БАЛЧИК КАНДИДАТСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ    
НовиниБалчик кандидатства по Оперативната програма за храни и подпомагане на най-нуждаещите се с проект за осигуряване на топъл обяд, съобщи радио "Варна". Предложението е да бъдат обхванати 80 души за периода от 1 декември 2016 г. до 30 април 2017 г., което означава, че одобрение се очаква през ноември.

При положителен отговор, тогава ще трябва да протече и набирането на потребителите, коментира Диана Костова - старши специалист "Евроинтеграция и международно сътрудничество" към администрацията. Целевите групи са лица и семейства на месечно социално подпомагане; хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи с минимални пенсии.
Последният подобен проект, който бе реализиран през зимния период в Балчик, бе Обществена трапезария чрез Домашния социален патронаж, финансирана от фонд “Социална закрила” и подпомагаща 72-ма души под прага на бедността.
В момента в Община Балчик се изпълняват други два социални проекта програма „Развитие на човешките ресурси”. 72-ма души всеки месец ползват услугите на домашен помощник и личен асистент по проекта „Подкрепа за независим живот”. Създаден е център, където се оказва мотивационна и психологична подкрепа. Там продължава приемът на молби от жители от цялата община, тъй като броят на обслужваните варира. Стойността на дейностите е половин милион лева и ще се усвояват до края на 2017-а.
По схемата „Активни” на същата програма в момента се набират и безработни младежи от 15 до 29 години, които да преминат обучение за озеленители, общи работници и пътни строители, а след това ще получат възможност да работят в общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство”. НДТ
 


Сходни връзки

БАЛЧИК КАНДИДАТСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди