изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:11 EEST
КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ В ТЕРВЕЛ    
Коледа    И тази година Община Тервел, читалище „Д. Дончев-Доктора-1893“ и ЦПЛР „Малкият принц“ ще допълнят коледната атмосфера в града с поредица от празнични прояви. На 6 декември от 17 часа най-малките участници в самодейните състави и школи ще запалят светлините на коледната елха пред общината.

    Новост за празничния афиш през декември ще бъде кулинарната надпревара „Зимни празници-2016“. Тя ще се състои на 9 декември от 15,30 часа в Центъра за социални услуги в село Нова Камена. Поканени за участие са всички читалища в общината, които да покажат по едно месно, едно постно и едно сладко ястие, характерно за населеното им място или за общината и което е традиционно за празничната трапеза от Игнажден до Йордановден. Освен своите кулинарни умения, самодейките ще могат да представят народни песни от зимния фолклорен цикъл или характерен обичай, свързан отново с празниците от този период. Датата на провеждане не е случайна - на 9 декември почитаме празника Зачатие на Св. Анна- покровителка на женското начало, пазителка на семейното огнище и майчинството. А домакинството на Нова Камена е свързано и с отбелязването на 115 години от основаването на народно читалище „Васил Левски-1901“ в селото.
    На 14 декември тервелчани ще видят Коледа в спектакъла, който подготвят балет „Каприз“ с треньорски екип Живка Ненова, Виктория Тошкова и Габриела Росенова и вокална студия "Тервел" под ръководството на Живко Колев. 15 декември в зрителната зала на читалището коледарските групи от общината ще изпълнят своите песни и наричания за берекет и сполука в общински преглед на коледарските групи. Във фоайето ще бъде експонирана и изложба от коледни и новогодишни сувенири, изработени от школите в ЦПЛР, детските градини, ДСХ „Радост“. Своя зодиакален празник ще отбележат Стрелците на Коледен зодиак, който ЦПЛР „Малкият принц“ организира на 16 декември в кафе- бар „Театъра“.    На 21 декември в общинския музей ще бъде експонирана изложба „Нов живот за храма”.Тя ще запознае обществеността с откритията на първото археологическо лято на базиликата в крепостта „Палматис”. Очакванията са, че до този момент ще бъде завършена работата по проекта за достъпната среда на музея и посетителите на събитието ще могат да ползват новия панорамен асансьор. Самодейните състави при читалището ДФТА „Калинка Вълчева“ с главен художествен ръководител Нели Денева и ръководители Елена Енчева и Иван Любенов, мъжката певческа група и танцово-певческа група „Добруджанска огърлица“ с ръководител Радка Адамова ще разкажат Коледна приказка на 22 декември в читалището.
    По традиция, на 24 декември от 17.30 часа в храм „Св. Георги Победоносец“ отец Вълчо Петров ще отправи към коледарите празничен благослов, който момчетата ще пренесат в домовете на хората, които ще посетят. Малко след настъпването на Новата 2017 година, в 00,30 часа на площада пред Общината, Кметът Живко Георгиев ще вдигне наздравица и ще отправи своя поздрав към тервелчани, след което ще поведе и първото Новогодишно хоро. НДТ


 


Сходни връзки

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.62 секунди