изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:42 EEST
РЪСТЪТ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ Е 33 НА СТО    
ТуризъмОколо 33 на сто се очаква да е ръстът на руските туристи у нас тази година, прогнозира генералният консул на Руската федерация във Варна  Сергей Лукянчук. По думите му, туристите от Русия тази година са около 540 000.





Между 7 и 10 на сто е увеличението на организирани туристи от Русия, които са почивали в България това лято.
Увеличение с 25 на сто бележат и руснаците, които са собственици на недвижими имоти у нас. Върнаха се тези, които през 2015 г. не успяха да дойдат в България, обясни той.
Лукянчук посочи още, че посещенията на руски граждани в България са повече, тъй като не са малко и тези, които посещават страната ни с Шенгенски визи.
Сергей Лукянчук коментира също, че започналият преди няколко години процес на разпродажба на имотите на руски граждани по българското Черноморие е спрял. По думите му, 5-7 процента от собствениците са били обявили имотите си за продажба. В резултат на падането на цените на недвижимите имоти и общата ситуация на икономиката тези процеси през 2015 година са спрели. Тази година са се появили нови желаещи да придобият собственост в страната, каза още Лукянчук.
 


Сходни връзки

РЪСТЪТ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ Е 33 НА СТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди