изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:48 EEST
ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ СРЕЩУ АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ И ПТИЧИ ГРИП В ДОБРИЧ    
ЗемеделиеМерки срещу недопускане разпространение на Африканска чума по свинете /АЧС/ и високопатогенна форма на Инфлуенца по птиците са набелязани на проведеното заседание на Общинска епизоотична комисия в Добрич.

 Те се налагат след като бяха констатирани огнища на болестите и повишената опасност от разпространение в страните от Европейския съюз. Участниците бяха запознати с актуалната епизоотична обстановка.
Инфлуенца по птиците е установена в Унгария, Полша, Австрия, Германия и Холандия, а Африканска чума по свинете е регистрирана в Румъния.
Приетите превантивни мерки включват осъществяване на постоянен ветеринарномедицински контрол в птицевъдните и животновъдни обекти за спазване на мерките за биосигурност.  Държавните лесничейства да контролират за наличие на болни или умрели диви мигриращи птици, както и диви прасета.
Собствениците на домашни и други видове птици, отглеждани на закрито също трябва да спазват противоепидемични мерки - да не допускат излизането на птиците извън дворовете на обектите, контакт между птици, живеещи в дивата природа и домашни птици. Фуражът трябва да се съхранява в закрити помещения. В птицевъдните обекти трябва да се създадат необходимите условия за разделно отглеждане на домашни птици и гъски от другите видове домашни птици. Забранява се продажбата на домашни или други птици на нерегламентирани пазари на територията на Общината. При отклонение в здравословното състояние на отглежданите птици или завишена смъртност, стопаните са длъжни да уведомят незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар. Телефони за връзка: 058 602 053 - ОДБХ – Добрич; 058 604 573 - Община град Добрич.
НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ СРЕЩУ АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ И ПТИЧИ ГРИП В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди