изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:38 EEST
ОРЯЗВАТ ДРАСТИЧНО БЮДЖЕТА НА ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО 2020    
СпортБюджетът за организацията и провеждането на олимпиадата в Токио през 2020-а година ще бъде съкратен до 2 трилиона йени, които възлизат на около 18.2 милиарда долара, съобщава агенция Киодо.

Предварителните планове бяха бюджетът да бъде в рамките на 3 трилиона йени (29.5 милиарда долара), но те срещнаха широко публично неодобрение. Сред основните противници на идеята бяха първо от МОК, а след това и губернаторът на Токио - Юрико Коике, което по всяка вероятност ще доведе до съкращаването на сумата с близо 1/3 от общата.
Предполага се, че предварителният разчет ще бъде представен на съвещанието с високопоставени представители на МОК, които ще пристигнат в Япония на 29 ноември.
Въпреки твърденията на агенция Киодо обаче, организаторите не обявиха сумата от 2 трилиона йени в официалното си изявление: "Вече работим по организацията на срещата с МОК в края на ноември, като на нея ще представим плановете за съкращаване на бюджета. Надяваме се до края на годината да имаме готова първата версия на бюджета и са бъдат предвидени общите разходи за организацията".
В кандидатурата на Токио, представена пред МОК през 2013 година, разходите бяха вписани в рамките на 734 милиарда йени - близо една трета от сумата, предвидена след съкращаването на бюджета. НДТ
 


Сходни връзки

ОРЯЗВАТ ДРАСТИЧНО БЮДЖЕТА НА ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО 2020 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди