изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:16 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТ "ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА"    
ОбразованиеСтартираха дейностите по проект "Детска академия за толерантност в Община Добричка". Той се осъществява по процедура "Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Общата стойност на проекта е 471 708,00 лева, размерът на европейското съфинансиране е 400 951,80 лева /85%/,  а на  националното - 70 756,20 лева /15%/. Продължителността му е 27 месеца.
Основна цел на проекта е подпомагане на социалната и личностна реализация на децата от етническите малцинства на възраст от 3 до 6 години от детските градини на територията на община Добричка. Специфични цели са подобряване на условията за гарантиране на равен достъп до предучилищна подготовка и възпитание от всички етнически групи посредством разнопосочна обучителна работа, адаптация на децата в образователната и възпитателна среда на детските градини чрез допълнителна подготовка по български език, развитие на творческите способности на подрастващите за съхраняване и развитие на културната им идентичност в интеграционна мултикултурна среда. Партньори са 30 детски градини на територията на община Добричка и сдружение "Бизнес Агенция".
Сред дейностите по проекта е осигуряване на психологическа подкрепа за деца от етническите малцинства и техните родители чрез организиране на групови и индивидуални консултации, работни срещи и взаимодействие с други сродни учебни институции, специалисти и представители на НПО. Предвижда се да бъдат консултирани 300 лица деца и родители. Допълнително обучение по български език за деца, за които българският език не е майчин, е друга дейност по проекта. Ще бъдат сформирани образователна занимания в идентифицирани детски градини; на групи в детските градини за провеждане на допълнително обучение по български език за деца, чиито език не е майчин. В  индивидуално обучение по български език ще бъдат включени 100 деца. Предвижда се работа с родителската общност.  Ще се сформират „Работилница за родители“ във всяка детска градина, предвидени са информационни срещи-семинари и тренинги. По проекта ще бъдат изградени детски клубове по интереси. Във всички детски градини педагозите ще работят за личностното развитие и за насърчаване на творческите заложби, умения и талант, чрез творчески ателиета - "Театрално", "Танцово" и "Приложни изкуства". През юли 2017 г. и май 2018 г. ще се проведат два фестивала под надслов „Заедно сме по-силни“ и „Нашата мечта – да учим и живеем заедно“. НДТ


 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ "ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди