изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:41 EEST
Reuters: 55 са били настанени в болница след атентата в Кайсери    
По света Reuters. Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че общо 55 души са били настанени в болницата след бомбения атентат в централния турски град Кайсери, предаде Reuters.



Сойлу заяви по време на пресконференция, че 12 от ранените са в интензивно отделение, като шест от тях са в критично състояние. Той не е дал нови данни за броя на загиналите.
По-рано армията съобщи, че при взрива са загинали 13 души, а 48 са били ранени.

Анкара. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини ПКК за атентата в централния турски град Кайсери, при който загинаха 13 войници, предаде SBS. В свое официално заявление Ердоган заяви, че „сепаратистката терористична организация, е отговорна за нападението в събота и добави, че подобни нападения не са независими от развитието на положението в Ирак и в Сирия. Ердоган често използва думите „сепаратистка терористична организация“ докато говори за ПКК, която е смятана за терористична организация в Турция, САЩ и в ЕС.

Анкара. Губернаторът на турския град Кайсери, където тази сутрин избухна взрив, убил 13 военни, Сюлейман Камчи заяви, че нападението е било на терорист-камикадзе, пише Hurriyet. „Колата-бомба бе детонирана от терорист-камикадзе“, заяви Камчи.
По-рано министърът на отбраната на Турция Фикри Ишик заяви, че страната ще удвои усилията в борбата срещу тероризма. „Ще се борим с тези подлеци с национална мобилизация“, заяви той.

Москва. Президентът на Турция Бинали Йълдъръм е изразил съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган във връзка с терористичния акт в Кайсери, заявявайки, че Москва е готова да развие сътрудничеството си с Анкара в сферата на борбата срещу тероризма, предаде РИА Новости. „Приемете дълбоките съболезнования във връзка с гибелта на турските военнослужещи в резултат на терористичния акт в град Кайсери. Уверен съм, че отговор на тази престъпна проява ще стане още по-решителна борба срещу екстремистките групировки. Русия от своя страна е готова и занапред да нараства сътрудничеството си с Русия в сферата на борбата срещу тероризма“, пише в съболезнователна телеграма, изпратена от Кремъл.
Путин също така е помолил Ердоган да изпрати съчувствие на роднините и близките на загиналите, както и пожелания за скорошно оздравяване на пострадалите.
http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Reuters: 55 са били настанени в болница след атентата в Кайсери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди