изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:34 EEST
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГЕОМИЛЕВЦИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО РЕЧИ И ДЕБАТИ    
ОбразованиеВъзпитаници на езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич се представиха отлично в Регионално състезание по речи и дебати, поезия и проза на английски език. Надпреварата се проведе в Шумен на 10 и 11 декември. Добричките ученици мериха сили с над 300 деца от цялата страна. В състезанието участваха Благовеста Антонова Нейчева - 9 д клас, Гергана Миланова Милкова - 10 г клас, Камелия Стойкова Петкова - 10 г клас, Полина Даниелова Йовева - 10 г клас, Венелина Иванова Филипова - 10 г клас, Девор Асенов Гатев - 11 г клас, Радост Петрова Лозанова - 11 г клас, Момчил Миленов Димитров - 9 г клас, и Стояна Красимирова Томова - 11 г клас.

Те се подготвят от Морган Еллисън - американски помощник учител в езикова гимназия. Първо място за поезия спечели Момчил Димитров, трето място за поезия - Благовеста Нейчева 9 д клас, пето място - Камелия Петкова от 10 г клас. Всички останали достигнаха до полуфинали.

Не съм очаквал да стигна и до финалите, тъй като конкуренцията е доста голяма, сподели за НДТ носителят на първо място Момчил Димитров. В категорията поезия той се е състезавал с 35-40 деца. Деветокласникът сподели, че това е бил най-големият регионален кръг, който се е провеждал до сега. Момчил учи английски език от 5-годишен. Смята, че говори езика достатъчно добре, за да може да проведе един нормален разговор. „Бяхме добре подготвени, справихме се добре всички, доволни сме от това, което показахме – разказа Радост Лозанова. – Наистина конкуренцията става все по-голяма и по-голяма, тъй като интересът към състезанието се увеличава и всички се подготвят много по-сериозно”. „Идеята е на нашите американски помощник-учители, които са вече в 30 в България”, обясни за НДТ преподавателят Людмила Хвалабогова. Тя посочи, че възпитаници на ЕГ „Гео Милев” участват в състезанието откакто съществува, от шест години. Хвалабогова разказа, че участниците са станали страшно много и затова организаторите са направили и регионални надпревари. Предстои през март още едно регионално състезание, където гимназията вероятно ще е с още по-голям отбор. Националното ще е във Варна, в него може да се включи всеки, стига да е участвал в регионално, т. е. няма квалификационни кръгове, за да се стигне до национален.
От 6-7 години се реализира програма БЕСТ на фондация „Америка за България” и „Фулбрайт” за помощник-учители по английски език, разказа директорът на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова. Това са млади хора, завършили престижни университети в САЩ, които идват в България, за да практикуват педагогически стаж заедно с учителите от гимназията. „Аз съм много доволна и възхитена от нашите ученици, от тяхното представяне”, каза Милена Иванова. Тя им пожела нови успехи.
Към фондация БЕСТ се определят посланици на училищата. Т. г. от ЕГ „Гео Милев” са Камелия Петкова и Благовеста Нейчева. Функцията ни е да амбицираме хората и да ги запознаваме с тази голяма организация, повече от тях да участват, защото това предлага по-големи възможности за развитие, сподели Камелия Петкова. Благовеста Нейчева обясни: „Ние сме връзката между БЕСТ и училището ни, защото на нас ни предоставят информация за проекти, по които ние като отбор можем да работим”. Всяка година се събират всички посланици на БЕСТ и се обсъждат идеи как да го подобрим, как да го разширим още повече, сподели Стояна Томова.
През следващата учебна година – 2017/ 2018-а, домакин на пролетния турнир ще е Добрич. От ЕГ „Гео Милев” изказват голяма благодарност към кмета на Добрич Йордан Йорданов, който се е срещнал с представители на БЕСТ и е поел ангажимент да е патрон на турнира. Благодарят му и за организирането на транспорта за участието на учениците в състезанието в Шумен. НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГЕОМИЛЕВЦИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО РЕЧИ И ДЕБАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди