изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:08 EEST
БЪЛГАРИЯ ТРЪГВА КЪМ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ    
Политика София. Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет и отиваме на предсрочни избори. Това съобщи председтаеляt на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция "Фокус".


София. Не сме в състояние, в 43-ти парламент, да стигнем до принципно съгласие за секторни политики и да продължим да управляваме с имащото парламентарно мнозинство, което има 43-тия парламент и подкрепяше до настоящия момент правителството на Бойко Борисов. Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след края на срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „За нас никога не е била самоцел, за политическите партии, които участваха в преговорите, властта. Винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие, за да може да се обединим и да вървим в остатъка от оставащите две години от сегашния мандат”, заяви Цветанов и подчерта, че между партията има различия, по които не може да бъда постигнат консенсус.

София.
Предсрочните парламентарни избори ще бъдат тогава, когато ги насрочи новоизбраният президент. Това каза председателят на ПП ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти във връзка с опитите на ГЕРБ, РБ и ПФ да съставят правителство в 43-ия парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус“ Той посочи, че от ДПС още след президентските избори са заявили, че в това Народно събрание няма как да се формира ценностно мнозинство. „Нещо повече казахме, че още преди 2 години начинът, по който се оформя мнозинство в Народното събрание беше грешeн и от тази гледна точка с днешните действия ние считаме, че се потвърждава това, което ние заявхиме още при подаването на оставката на този кабинет. Дори тогава заявихме, че тази оставка е закъсняла“, посочи Мустафа Карадайъ. По думите му до назначаване на служебен кабинет и насрочване на предсрочните избори от новоизбрания президент кабинетът в оставка може да си изпълнява функциите в пълен обем. „Няма нужда от два служебни кабинета“, коментира Мустафа Карадайъ.

София. Нагласите за нови избори, няма проблем и няма да вървим срещу тези нагласи. Убеден съм, че в следващото Народно събрание в лицето на колегите ще имаме по-скоро съмишленици и приятели, отколкото врагове. Това заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПФ и лидер на НФСБ Валери Сименов, след края на срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Мога да изразя своята удовлетвореност от диалога, който се водеше много активно през последните дни. Бяха положени максимални усилия. На лице беше една добронамереност, колегиалност, но за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат”, посочи Симеонов. По думите му приоритетите на Патриотичния фронт са били пенсиите, борбата с престъпността, мигрантския поток и реформите в енергетиката. „Аз съм убеден, че тези теми ще бъдат разработени в следващото Народно събрание”, подчерта той.

София. Обръщаме се към г-н Плевнелиев да пристъпи към назначавене на служебен кабинет и да отиваме на предсрочни избори. За нас датата е 26 март. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Нинова посочи, че БСП от самото начало беше ясно и заявено и публично, че този парламент не може да излъчи правителство. „Пазарлъците му последния месец бяха загуба на време за България“, каза Нинова. На въпрос кой е по-редно да излъчи служебен кабинет, Нинова посочи, че не е според БСП, а според Конституцията. Корнелия Нинова отново подчерта, че БСП няма да предлага състав на служебен кабинет.

София. За нас е очевидно, че в рамките на този парламент ние не можем да постигнем целите си. Това заяви по време на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, след края на срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „6-7 дни поработихме доста здраво и доста сериозно. Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем златно сечение. Очевидно е, че това не се получи. Нашите теми бяха съдебна реформа, антикорупционният закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен и да постигнем успех в борбата с корупцията”, обясни Зеленогорски. Той изрази надежда в рамките на следващия парламент ГЕРБ, РБ и ПФ отново да имат допирни точки, за да продължат добрата си работа.


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ТРЪГВА КЪМ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди