изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:21 EEST
Преобразуват в обединени три училища в община Добричка    
НовиниТри основни училища от община Добричка се преобразуват в обединени. Това реши на заседанието си днес Общинският съвет.  Те са ОУ „Н. Вапцаров” – Карапелит, ОУ „Добри Войников” – Победа, ОУ „П. К. Яворов” – Стефаново.


Посочено беше, че всичките 13 училища в общината сега обучават ученици от първи до осми клас. С влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищно образование основните училища ще осигуряват образование до седми клас. За да може да изпълни задълженията си за обхващане на всички ученици до 16-годишна възраст,  се налага преобразуване на част от основните училища в обединени.
Проведени са работни срещи с Регионалното управление по образование, директорите на училища и общинската администрация. От всички направени анализи за текущото състояние на образователната мрежа и прогнозни данни за следващата учебна година, три от училищата имат реална възможност да бъдат преобразувани в обединени. Кметската управа е възнамерявала да преобразува и училището в село Житница в обединено. Директорът на учебното заведение обаче е изразил становище, че няма достатъчно ученици и е необходим голям финансов ресурс за ремонт на базата. В останалите училища в общината през новата учебна година ще бъдат обучавани ученици до седми клас.
Общинският съвет реши още да се отпуснат 5000 лева финансова помощ на община Хитрино за преодоляване на щетите от инцидента на 10 декември. Живеещите в общината изразяват по този начин своята съпричастност и солидарност с пострадалите хора  в резултат на аварията на влаковата композиция от цистерни.
Средствата се осигуряват, като се прехвърлят средства от фонд „Резервен“ и от „Външни услуги“ към дейност „Обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет“
На стойност 984 000 лв. възлизат всички разходи по одобрената план-сметка за дейност „Чистота”, като през 2017 г. ще стартира разделното събиране на биоразградими отпадъци. За целта е необходимо да се проведе разяснителна кампания сред населението, заяви кметът инж. Тошко Петков, за когото проблемът с битовите отпадъци е бомба със закъснител.
По 1000 лв. ще получат 9-те футболни клуба на територията на общината под формата на допълнително финансиране за есенния сезон на 2016 г.
Пред общинските съветници доц. Ташо Ташев представи книгата си за 150-ата годишнина на добричката болница „170 живота, отдадени на здравето на добруджанци”. Община Добричка е подпомогнала финансово издаването на книгата. Авторът дари на общинските съветници и на членовете на кметския екип по един екземпляр.


 


Сходни връзки

Преобразуват в обединени три училища в община Добричка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди