изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:20 EEST
ТЪПАЦИ /ДОБРЕ ПЛАТЕНИ БЪЛГАРСКИ ЧИНОВНИЦИ/ УБИХА 4 КОНЧЕТА И 2 КУЧЕТА - НЯМАЛИ ДОКУМЕНТИ    
НовиниГ-н Илиев, какъв човек сте вие? Въобще човек ли сте? Сега аз да ви кажа на вас – вие нямате нормални човешки качества, не сте хуманист и не заслужавате да ръководите поверената ви институция. Това го казва моят закон.



„Току що разговарях с един чиновник – Дамян Илиев – директор на БАБХ. Та, го попитах вярно ли е това, че по тяхно решение са евтаназирани – демек умъртвени четири кончета и две кучета, които са били спасени от доброволци жертвали и пари и време за да свършат едно добро дело по време на Коледните празници?

Отговорът му беше, че закона го налага и те са действали в съгласие с него. Каза го с тон на раздразнение от страна на човек несвикнал да му се нарушава спокойствието. Каза го с бездушието на един от хилядите чиновници, решили,че имат правото да ползват институциите за да покажат, колко са велики и им е позволено да тъпчат всичко под краката си.
Това,което пропусна да каже обаче е, че има сигурно стотици нечипирани и непрегледани животни, които явно не представляват някаква опасност след като няма епидемия.

Пропусна да каже, че закона се прилага от тях и тяхна е преценката дали тези животни са били някаква заплаха.

Пропусна да каже, че закона не налага да си бездушен чиновник с мутренско отношение към всичко човешко.

Пропусна да каже,че са нанесли удар върху добрината на тези доброволци и са се изгаврили с тях.

Г-н Илиев, какъв човек сте вие? Въобще човек ли сте? Сега аз да ви кажа на вас – вие нямате нормални човешки качества, не сте хуманист и не заслужавате да ръководите поверената ви институция. Това го казва моят закон.“

Текст: Ерджан Ебатин

Руслана Попова, фейсбук

Умъртвиха четири кончета, защото били без документи
Животните са конфискувани след проверка на пътя

Четири коня от защитена порода и две кучета бяха умъртвени от Българската агенция за безопасност на храните заради липса на документи без знанието на собственика им. Животните са конфискувани след проверка на пътя.

Боян Минков е човекът, който през 2010 г. пръв предложи дом на кучето Мима, на която садист отряза и четирите крака. Във видинското село Стакевци той отглежда 13 коня, а наскоро му предлагат да осинови и четири шестмесечни екземпляра от защитената местна порода „български каракачански кон". Той се съгласява, осигурява транспорт и на 22 декември животните тръгват от Калофер към Стакевци. В района на Правец обаче колата е спряна от полицията и животните са прибрани заради липса на пътен лист.

Според разказа на Боян те са закарани в квартал „Обеля”, някъде на Околовръстното шосе, където явно е практика в такива случаи да се прибират животни, докато се установи произхода и собствеността им. От тогава той и негови приятели природозащитници, се опитват да разберат от Българската агенция по безопасност на храните какво се случва с конете. От там ги уверяват, че директорът на агенцията е в отпуск до 3 януари и когато се завърне, ще разреши проблема.

В четвъртък сутринта обаче бъдещият осиновител на животните научава, че те са умъртвени.

„Идеята беше да се спасят евентуално от кланица или от робски труд, защото тая порода се използва за сваляне на дърва от гората и ние вместо да спасим тия животни, БАБХ и българската държава ги убиха”, споделя Боян с недоумение.

Отговорът на БАБХ е категоричен:

"Законът категорично забранява отглеждането, придвижването или транспортирането на животни, на които не е извършена официална идентификация, както и на животни, на които не са изпълнени мерките, предвидени в програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози. Също така е забранено и транспортирането на животни без ветеринарномедицинско свидетелство, а за едрите преживни и еднокопитните животни - и без ветеринарномедицински паспорт."

http://nbox.bg
 


Сходни връзки

ТЪПАЦИ /ДОБРЕ ПЛАТЕНИ БЪЛГАРСКИ ЧИНОВНИЦИ/ УБИХА 4 КОНЧЕТА И 2 КУЧЕТА - НЯМАЛИ ДОКУМЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди