изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:35 EEST
МАФИЯ СКИ ВЛЕК - АПИ ЗАТВАРЯ ПРОХОДА ТРОЯН-КАРНАРЕ?    
НовиниВ справка ня АПИ /api.bg/ пише, че проходът Троян-Карнаре ще бъде отворен на 6 януари.  Може би защото на Йордановден е леденото българско хора в Калофер и местните от Троян ще трябва да отидат там. А може би  защото АПИ и ски влекът няма да издържат на общественото недоволство. Защо?


Местните от Троян ни казаха, с лаконична усмивка, че проходът е затворен, защото сега е време ски влекът преди арката трябва да трупа пари и движението на автомобили му пречи. Естествено, никой не иска да каже това  е лесно - един най-обикновен снегорин за нула време ще пуснес името си, защото "щяло да му се случи нещо лошо".
Решихме лично да проверим ситуацията.
Действително пътят е затворен току след отбивката за хижа "Траяна", където е началото на ски влека. Просто верижна машина е понатрупала снежна пряста, а зад нея пътят не се почиства, макар и днешното слънце да топи последни остатъци от навяванията.  Тогава вдигнахме във въздуха дрон и с него проследихме пътя. Той е напълно проходим, а в късото разстояние до пряспата не работи нито един снегорин.
Министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова лично може да провери мафиотско задтворения проход Троян-Карнаре, но затова трябва желание и доверен човек с дрон Другото, ако има държавническо мислене, един снегорин за нула време ще пусне движението в прохода преди новите виелици.
Мафиотското затваряне на прохода заставя стотици туристи да обикалят стоци километри и да правят излишни разходи. И поставя въпрос, къе отиват комисионните на ски влека.
Писаното може и да се оправдае. Свикнахме институциите в България да доказват колко погрешни са наблюденията и изводите на данъкоплатците.
Такъв е животът в България!
НДТ

 


Сходни връзки

МАФИЯ СКИ ВЛЕК - АПИ ЗАТВАРЯ ПРОХОДА ТРОЯН-КАРНАРЕ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди