изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:53 EEST
ДЪЛГ ОТ 11 МЛН. ЛВ. ЩЕ ПОЕМЕ ОБЩИНАТА    
НовиниСлаб интерес проявиха гражданите и общинските съветници на Добрич към публичното обсъждане на поемането на нов дълг от 11 млн. лв. чрез провеждане на  процедура за избор на кредитна институция.



Зам.-кметът по финанси Елка Димова съобщи, че целта на новия общински заем е да се осигури съфинансиране по проекта за водния цикъл в размер до 10 млн. лева. За изграждане на система за видеонаблюдение ще се заделят до 600 000 лева, а за конструктивно укрепване на три детски градини по проекти, включени в Инвестиционната програма – до 400 000 лева. Заложено е и мостовото финансиране по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.
Заемът трябва да бъде усвоен за 30 месеца, като този период е гратисен период за главницата.
Кметът Йордан Йорданов посочи, че за реализиране на тези разходи по-добро решение от револвиращ кредит, какъвто се предлага, няма. Чрез него ще може да се осигури по-голямата част от собственото участие на Общината по проекта за водния цикъл. Ще се осигури възможност за конструктивно укрепване на три детски градини, за да могат за тях да се реализират проекти за енергийна ефективност, за които е заложено финансиране от около 3 млн. лева по ОП „Региони в растеж”. С част от средствата от новия заем – 600 000 лева, ще може да се реализира първият етап от изграждането на видеонаблюдение в Добрич, като разчетите са то да струва около 1 млн. лева.
Елка Димова посочи,  че към момента Общината има поети дългове на обща стойност 7 133 900 лева. През 2017 г. трябва да се платят 2 332 146 лева от тях, а лихвите са 319 800 лева. НДТ
 


Сходни връзки

ДЪЛГ ОТ 11 МЛН. ЛВ. ЩЕ ПОЕМЕ ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди