изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:58 EEST
110 НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД    
НовиниОт вчера110 нуждаещи се от Добрич ще получават всеки работен ден безвъзмездно топъл обяд, съобщиха от общинската администрация. Ще могат да се възползват от социалната услуга в продължение на четири месеца.
Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се предоставя в определените за целта пунктове: разливна към Клуб на пенсионера на ул. ”Отец Паисий” №82 и  Храм”Света Троица”. Всеки одобрен потребител може да се информира за съответния пункт, в който е разпределен от списъците изнесени пред офиса на проекта Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11 и на сайта на община град Добрич.
Безплатният обяд ще включва супа, основно ястие и хляб.




Те се осигуряват по проект „Грижа за по-добър живот”, финансиран по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.
Договорът по проекта е подписан между Община град Добрич в качеството си на партньорска организация и Агенцията за социална подпомагане чрез Дирекция ”Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция” и е в изпълнение на проект  „Грижа за по-добър живот“ по Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд”, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG05FMOP001-3.002 – „Осигуряване на топъл обяд - 2016”, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.
Изпълнението му цели допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни с оглед задоволяване на основно материално лишение. Проектът включва и изпълнение на дейности, предвидени в допълнение към разпределението на храна и /или на основно материално подпомагане, с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни  социални ситуации по устойчив начин, изразяващи се в индивидуално /групово консултиране, подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи/.
Проектът е на стойност 22820,60 лв. и ще подпомогне 110 нуждаещи се за периода от януари до април, включително. НДТ

 


Сходни връзки

110 НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди