изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:05 EEST
Бедствено положение е обявено за пет села в община Тервел    
НовиниОт 12.00 часа е обявено бедствено положение на територията на селата Зърнево, Орляк, Жегларци, Божан и Попгруево в община Тервел.


Частично бедствено положение е обявено в община Тервел днес, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. То касае пет от селата – Жегларци, Зърнево, Орляк, Божан и Попгруево. Според заповедта на кмета, ще остане в сила до 24 часа на 8 януари.
Обявяването на бедственото положение се е наложило, тъй като е имало опасност селата да останат трети ден без електрозахранване. Екипи на електроразпределителното дружество не са можели да стигнат дотам поради неразчистените пътища. Днес, след издаване на заповедта, техника на Държавно горско стопанство е разчистила част от републикански път, а след това и общинските пътища, за да се осигури достъп до село Божан. Това вече е направено и екипи на Енерго Про са отстранили аварията. В селата Орляк, Жегларци и част от Зърнево  има ток. Очаква се, че ще имат и вода. Работи се за възстановяване на електроснабдяването и на другите две села.
Поради неразчистените републикански пътища втори ден лекар от Добрич не може да стигне до село Коларци, за да констатира смъртта на починала жена. Това е наложило насроченото за днес погребение да бъде отложено за утре.
С високопроходима машина РД „ПБЗН” е помогнала за транспортирането на бременна от село Попгруево до Спешния център в Тервел, а оттам и до болницата в Добрич.


 


Сходни връзки

Бедствено положение е обявено за пет села в община Тервел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.47 секунди