изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:23 EEST
ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ГЕН. ТОШЕВО СА В БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ    
НовиниБедствено положение е обявено в общините Добричка и Генерал Тошево, в Тервел имаше частично такова, но вече изтече. В Добричка и Генерал Тошево мярката е в отговор на тежката зимна обстановка, породена от интензивния снеговалеж, затворените пътища, ниските температури и невъзможността да бъдат възстановени електрозахранването и водоподаването.

За изпълнение на набелязаните мерки бяха свикани кризисните щабове в двете общини. Бедственото положение в община Добричка бе обявено от 18 часа в събота и е със срок от 7 дни, а в Ген. Тошево - час и половина по-късно и е за пет дни.
В двете общини са въведени в действие Общинските планове за защита от бедствия в частта им "План за защита при снегонавявания и обледявания".
Във връзка с обявеното бедствено положение със свои заповеди кметовете забраняват движението на лични и фирмени моторни превозни средства по пътната мрежа на територията на  общините, с изключение на автомобилите със специално предназначение. При необходимост, кметовете и кметските наместници трябва да настаняват закъсали пътници в общински сгради и частни домове. През два часа отговорниците по райони трябва да предоставят информация в щаба за хода на спасителните и неотложни работи. На „Енерго Про” и „ВиК Добрич” се възлага да организират отстраняването на авариите, а на Областно пътно управление – да се разчисти републиканската пътна мрежа на територията на общините.
На 7 януари в 12 часа бе обявено частично бедствено положение в община Тервел. То касаеше пет от селата – Жегларци, Зърнево, Орляк, Божан и Попгруево. Обявяването на бедственото положение се наложи, тъй като имаше опасност селата да останат трети ден без електрозахранване. Екипи на електроразпределителното дружество не можеха да стигнат дотам поради неразчистените пътища. Бедственото положение в община Тервел е отменено в 24 часа миналата вечер, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. По думите й, ситуацията в общината се нормализира. Възстановено е електроснабдяването и водоснабдяването в населените места. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧКА И ГЕН. ТОШЕВО СА В БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди