изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:36 EEST
5 МИЛИОНА ИНВЕСТИЦИОНЕН КРЕДИТ ЩЕ ТЕГЛИ ОБЩИНА БАЛЧИК    
Новини5 милиона лева инвестиционен кредит ще тегли Община Балчик, за да покрие дефицита си от средства. Това ще се случи след обществено обсъждане, съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов, цитиран от радио "Варна", по време на публичното представяне на общинския бюджет за 2017 година. Общата рамка е 26 млн. 644 хиляди лева.

Новата година Балчик посрещна с около 2 милиона лева неплатени сметки, които след приключване на съдебното дело за реконструкция на старата мелница се очаква да станат почти 3 милиона, посочи кметът.
Кредитът ще бъде дългосрочен за 10 години. С парите от увеличения данък недвижимо имущество в края на м.г. се предвижда да бъдат погасявани вноските и задълженията.
Ангелов се надява, че 2017-а ще завърши с добри приходи, защото заложените постъпления не надвишават миналогодишните. В местната хазна се очаква да влязат 1 млн.лв. от продажба на общинско имущество – средства, които през 2016-а представляват 39 хиляди лева от реализацията на земя. Кметът е оптимист още, че в края на тази година няма да има дефицит по бюджета и 2018-а ще бъде посрещната без задължения.
Тазгодишните капиталови вложения ще бъдат насочени към ремонта на данъчна служба, вътрешни обновления в сградата на общинската болница, основен ремонт на детската градина в Кранево, на кметството в село Соколово, завършване на спортната зала и осветлението на градския стадион в Балчик, обновяване на улици, обзавеждане на реновираната стара мелница в ролята и на туристически културно-информационен център, както и изграждане на паметник на светите братя Кирил и Методий в центъра на Белия град. НДТ

 


Сходни връзки

5 МИЛИОНА ИНВЕСТИЦИОНЕН КРЕДИТ ЩЕ ТЕГЛИ ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди