изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
Властите на 13 държави разбиха гигантска мрежа за трафик на кюрди и мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа    
По света Властите на 13 държави разбиха гигантска мрежа за трафик на кюрди и мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа, в която са участвали и членове на ПКК, както и такива от организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, пише в. „Хюриет”. Важна част от мрежата са били и български трафиканти, които прехвърляли мигрантите към Европа.


В операцията са се включили полицейски екипи от България, Румъния, Сърбия, Косово, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения, Унгария, Австрия, Германия и Италия.

Миналата година в турската служба за борба с трафика на мигранти са започнали да пристигат разузнавателни доклади за наличието на организирана групировка, която се занимава с прехвърлянето на кюрди от Югоизточна Турция и бежанци към Европа.

По-късно става ясно, че мрежата осигурява незаконно преминаване през границите и на кюрдски терористи от ПКК, пише още „Хюриет”.

След опита за преврат от миналата година организацията е започнала да прехвърля и членове на организацията ФЕТО, основана от ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

В хода на разследването е разпоредено да се следят общо 17 души, около които е разкрита гигантската и сложна мрежа за трафик на хора.

Транспортирането до Европа струвало на кюрдите и бежанците между 3000 и 5000 евро за всяка дестинация, като първо били транспортирани до Истанбул, а след това до Косово и Албания.

Турските граждани пътували без визи.

От разследването станало ясно, че организацията е изградила и солидни под-мрежи, като основна такава е действала в България. Тя е имала ангажимента да прехвърля мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан.

Турските трафиканти ги превеждали през горските масиви между Инеада и Дерекьой, където ги предавали на българските си колеги.

Заради визовия режим на Турция с България и Румъния българският клон осигурявал и фалшиви визи на бегълците, които влизали в двете страни с пътнически автобуси, а после се прехвърляли тайно в други европейски държави.

Гигантската мрежа за трафик е разполагала със собствен адвокат в Унгария, който помагал за трафика и консултирал мигрантите.

Освен по земя, задържаните по време на операцията са признали, че са прехвърляли хора и по въздух, като най-лесно било в балканските държави, които нямат визи за Турция.

http://btvnovinite.bg/

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА БЕЖАНЦИ
  1. БЕЖАНЦИТЕ: 7 мигранти запалиха бездомник в метрото в Берлин /ВИДЕО/
  2. Германските служби издирват млад тунизиец за кървавия атентат в Берлин

  3. Focus разказа как Евросъюзът едва не се погреба сам

  4. ДОБРИЧ: ЗАДЪРЖАХА 36 ИРАКЧАНИ, ИЗБЯГАЛИ ОТ БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР В ХАРМАНЛИ

  5. Изнасилената и убита от афганистанец Мария – дъщеря на високопоставен служител на ЕС

  6. Виктор Орбан: Съдбата на Европа днес се решава на южната граница на България
  7. Иракски мигранти и български трафиканти са били заловени край румънския град Констанца
  8. Започнала е процедура по доброволно връщане на 50 афганистанци, други 200 ще бъдат върнати след обработка на документите им
  9. Ангел Джамбазки: Зад бунта в Харманли стоят радикални ислямисти
  10. ЕК: Отговорността за управлението на приемните центрове с мигранти е на правителството на България

 


Сходни връзки

Властите на 13 държави разбиха гигантска мрежа за трафик на кюрди и мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди