изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:32 EEST
"Джъмбо джет" се разби край столицата на Киргизстан, има жертви (ВИДЕО)    
По света Най-малко 32 души загинаха, след като товарен самолет на Турските авиолинии се разби в гъсто населен район край столицата на Киргизстан, съобщи Би Би Си, цитирана от bTV. Машината, около 14-годишен „Боинг 747”, е летяла от Хонконг за Истанбул. По първоначални данни един от членовете на екипажа е оцелял.

Мястото на инцидента е в близост до основното летище в страната – „Манас”, разположено на 25 км от столицата Бишкек. Тази сутрин там е имало гъста мъгла.

Около 7:30 часа местно време самолетът е трябвало да направи междинно кацане по пътя си към Турция, но при все още неустановени обстоятелства машината се е разбила сред къщите. Няколко сгради са напълно разрушени.

На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и спасителни екипи.  http://nakratko.bg

По предварителни данни причината за падането на товарния самолет „Боинг“ 747 е грешка на екипажа. Това каза на брифинг за журналисти на мястото на инцидента вицепремиерът на Киргизстан Мухамметкалий Абулгазиев, предаде агенция Кабар. Той уточни, че преди да стане инцидента, няколко самолета са се приземили успешно на международното летище „Манас“. И това показва, че условията са позволявали на товарния самолет да извърши кацане. Междувременно президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев подписа указ за обявяването на 17 януари на ден на траур в страната, в памет на загиналите при самолетната катастрофа. https://trud.bg






 


Сходни връзки

"Джъмбо джет" се разби край столицата на Киргизстан, има жертви (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди